Jag älskar julen, att pynta och ha det otroligt mysigt med alla ljus, ljusstakar, lussebullar som man bakar och dricka glögg! Här har vi min och mammas adventsljusstake som jag fixat till med mossa, små söta svampar och två tomtar som står och gömmer sig lite. Det är den bästa högtiden som finns enligt mig:) När man umgås med sin familj och njuter av varandras sällskap. Jag kommer sakna och tänka på en person otroligt mycket denna julen och det är min mormor Siv.. Vi brukade göra knäck när vi var små och klä granen tillsammans med dom andra. Henne saknar jag, varje dag v
 
I love Christmas, to decorate and have it incredibly cozy with all the candles, candle holders, saffron-buns and drinking mulled wine! Here we have my mom's and mine Advent candlestick that I fixed with moss, small cute mushrooms and two "tomtar" (small elf's?) standing and hiding little. It is the best feast that is according to me :) When you spend time with your family and enjoying each other's company. I will miss and think of a person incredibly much this Christmas and it's my grandmother Siv .. We used to do buckling when I was a child, and decorate the christmastree together with the other family. I miss her every day v
 

mf


Idag har det gått två veckor sedan James åkte till England, och det återstår 3 dagar och två veckor tills vi ses igen. Den 16de december åker jag som sagt till England för att fira jul med familjen Gilhooly. Det ska bli spännande att se hur Britter firar sin högtid, den 25 december dessutom. Jag ska försöka att dra med mig lite av mina traditioner, som att baka lussekatter, köpa pepparkakor på IKEA och eventuellt ha ett litet julbord. Största skillnaden är nog att vår familj har alltid varit ganska liten på julen, med mormor, farmor familjen, och farfar & Karin. James familj är något större. Även där handlar julen om att vara tillsammans, äta god mat och umgås. Jag får berätta mer dagen efter:)
 
Today it's been two weeks since James went to England, and it remains three days and two weeks until we meet again. The 16th December I'm going to England to spend Christmas with the family Gilhooly. It will be interesting to see how Britons celebrate, and on December 25 (in sweden we celebrate December 24). I'll try to drag me some of my traditions, like baking saffron-buns, buy gingerbread at IKEA and possibly have a small Swedish Christmas dinner. The biggest difference is probably that our family has always been quite small at Christmas, with grandma, grandmother, family, and grandfather & Karin. James family is slightly larger. Even where Christmas is about being together, eat good food and socializing. I'll tell you more the day after:)
 

mf


Min farfar fyllde år för en vecka sedan och det firade vi med tårta:) Sockerförbudet är över, det går inte för min del! Men jag är inte sur för det:)
 
My grandfather had his birthday a week ago and we celebrated with cake :) Sugar ban is over, it is not for me !
But I'm not grumpy :)
 

mf



Jag hittade ett recept på internet och för första gången bakade jag ett bröd, glutenfritt, laktosfritt och utan socker. Fine, det smakar inte som vanligt bröd, kanske för att det inte är vanligt. Men det smakar gott iallafall!
 
6 ägg
2 dl kokosmjölk (exempel GoGreen osockrad)
Blanda och vispa ihop
4 dl linfrö 
4 dl valnötter (mixade till ett "mjöl")
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 msk Chiafrön
1 halv tsk salt
Blanda ihop alla torra ingridienser och häll därefter i äggsmeten och rör ihop till en deg. Hällsmeten i en form klädd i bakplåtspapper. Nedre delen i ugnen, 175 grader och 60-70 minuter. 
 
 
I found a recipe on the internet and for the first time I baked a bread, gluten-free, lactose-free and without sugar. Fine, it does not taste like regular bread, perhaps because it is not a normal bread. But it tastes good anyway!

6 eggs
2 cups coconut milk (ex GoGreen unsweetened)
Mix and whisk together
4 cup flaxseed
4 cups walnuts (mixed to a "flour")
2 tablespoons Fiberhusk
2 teaspoons baking powder
1 tablespoon of chia seeds
1/2 teaspoon salt
Mix together all the dry ingredients such and then pour in the egg mixture and mix to a dough. Pour batter into a mold dressed in baking paper. The lower part of the oven, 175 degrees, 60-70 minutes.
 

mf
 

 




Älskar naturen, det finns inget så rogivande:)

I love the nature, there is nothing so piece full:)

mf
 
 
När jag fryser och ska ut och springa, tänker jag på vintern och peppar inför skidåkningen!
 
When I'm going for a run and feel a bit cold, I think about the winter and (peppar) puuummp (?) for skiing!
 

mf




Tjenixen!
Eftersom jag älskar att måla, och min kära farmor också har känsla för att skapa, så har jag fått låna hennes målar saker medans jag är hemma. Så vad ska jag måla? Just nu bor jag i en gullig liten stuga och det passade bra som objekt! Här är den, färdig och klar som present till dom goa ägarna:)
 
Hello there!
Since I love to paint, and my dear grandmother also has sense to create, I've borrowed her paint things while I'm home. So what should I paint? Right now I live in a cute little cottage, and it was a great item! Here it is, finished and ready as a present to the lovely owners :)
 
mf


Hej!
Jag har läst lite om denna nya trend "att leva Paleo", och faller för en del grejer. Att äta naturligt socker från frukt och grönt, inga halvfabrikat, ekologiskt, kött från slaktaren, glutenfritt och mjölkfria produkter. Sen är det så att jag inte vill vara extrem, jag kommer fortfarande vilja unna mig grejer som man inte kan göra själv, som kaviar på tub, julmust och mjölk till kaffet på morgonen. Jag har provat att ha kokosmjölk i mitt kaffe men njä det var inte riktigt samma grej! Hur som helst har jag köpt lite grejer, som Chiafrö, linfrön, kokosmjöl/mjölk, mandelmjöl och fiberhust. Men jag måste erkänna att shitpommes det är dyrt med dessa produkter. Oavsätt så skall det prövas:) Här har vi då mitt försök på en pannkaka (mer som en röra), med bär och en mosad banan. Det blev rätt gott och jag är mätt! Varmt rekomenderat:)
 
Hello!
I have read a little about this new trend "of living Paleo", and I like some of the stuff. To eat natural sugar from fruit and veg, no ready made food, organic, meat from the butcher, gluten-free and dairy-free products. I do not want to be extreme, I still like to treat myself to stuff that you can not do yourself, like caviar in tubes, swedish julmust and milk to coffee in the morning. I've tried to have coconut milk in my coffee but hmmm it was not really same thing! Anyway, I bought some stuff like Chiaseed, linseed, coconut flour / milk, almond flour and fiber Hust. But I must admit that it is expensive with these products. Well well, it has to be tested :) Here we have my attempt of a pancake (more like a mess), with berries and a mashed banana. It got pretty good and I'm full! Warmly recomended :)
 

mf
 
Godmorgon på er!
Vad har hänt nu på senaste tiden, jag har inte riktigt lagt ner tid på bloggen nu vilket är synd, då det är mycket som jag vill berätta och skriva om. Men i somras hade vi inget internet i lägenheten där i bodde på Mallorca, det blir som det blir ibland. Kort om sommaren; Underbart väder, första gången jag kännt mig "hemma" i en lägenhet (tro mig, jag har bott i en hel del sunkiga säsongs lägenheter under dessa år!), jag har lärt mig att jag inte hör hemma i resturang branchen (aldrig mer) och där med kommit underfund med att jag älskar att arbeta med barn och som lekledare:)
Vi städade ut lägenheten och fick med oss det mesta, och åkte till England med ett kvällsflyg den 25 oktober. Där var vi och träffade James familj, myst massor och tagit det lungt. Sen var det dags att packa väskan igen och den 4 november begav vi oss till Sverige. Här har det också blivit en del mysdagar, filmkvällar och mycket mat. Igår åkte James hem och jag stannar själv kvar fram till den 16 december då jag åker till England. Där ska vi fira jul och sedan åker vi till alperna, Alagna i Italien och åker skidor i en månad, men inget jobb denna gången. Det blir istället skidåkning fullt ut, kanske lite puder dagar och afterski. Förra säsongen var vi på andra sidan berget och arbetade i Gressoney, vilket var jättekul men det blev inte mycket fritid. Jag har många fina, galna och roliga minnen från mina säsonger.. Guadeloupe, Avoriaz, Sauze D' Oulx, Mallorca, Belle Plagne och Gressoney. Men också hårt arbete och träffat många cocosnötter:) Man blir bara rikare på erfarenheter I guess.
Vad händer sen? Som vanligt, Dont know, we will see.. Live life.
 
Jag sitter just nu och tittar på bilder från diverse äventyr, just för att jag vill skapa en bildvägg när jag väl slår mig ner och stannar. Här är mina favoriter som ska sättas upp!
 


Good morning to you!
What has happened now lately, I have not really spent time on the blog now which is a shame, as there is much that I want to tell and write about. But last summer, we had no internet at the apartment where the lived in Mallorca. Short about the summer; Wonderful weather, first time I've felt "home" in an apartment (believe me, I've lived in a lot of shabby seasonal apartments during these years!), I have learned that I do not belong in the resturant industry (never again) and thereby come to realize that I love working with children after being the Miniclub Manager:)
We cleaned out the apartment and got most of the things, and went to England with an evening flight on 25 October. There we met James and family, cozy and taking it easy. Then it was time to pack the bag again and 4 November we went to Sweden. It has also been alot of cozy days, movie nights and great food. Yesterday James went home and I stay here until 16 December, when I go to England. Where should we celebrate Christmas, and then we go to the Alps, Alagna in Italy and skiing in a month, but no job this time. It will only be skitime, maybe some powder days and apres-ski. Last season, we were on the other side of the mountain and worked in Gressoney, which was great fun but it was not much free time. I have many nice, crazy and fun memories from my seasons .. Guadeloupe, Avoriaz, Sauze d'Oulx, Mallorca, Belle Plagne and Gressoney. But also hard work and met many "coconuts" :) I just get richer in experience, I guess.
What happens next? As usual, dont know, We will see .. Live life.

I'm sitting right now and looking at pictures from the various adventures, because I want to create a photo wall once I stop somewhere. Here are my favorites!
 
Studenten 2009
 
Guadeloupe, Hotel Fort Royal
Koooompis:)

Avoriaz
Sauze D'Oulx
 
 
Mallorca
 
Sauze D'Oulx
 
 
Familj
Belle Plagne
Gressoney
 
 
Mallorca
 
mf
 
 
 
 

 
 
Hos min underbara familj i Skåne!
 
Whit my wonderful family in Skåne!
 

mf
Imorgon drar vi!

Tomorrow we go!


mf