Jag sitter inne och myser framför tven till ett avsnitt av Desperate Housewives.

På datan kollar jag lite jobb, nördar mig på facebook och så hittar jag bilder från säsongen i Avoriaz. Gaaaah va härligt det var! Sagolikt. När jag först åkte minns jag att jag inte alls var säker på om jag skulle åka. Jag hade ett bra jobb med underbara kollegor och några andra saker satte en pinne i hjulet. Jag visste inte om de var min grej. "Tänk om jag fryser och blir gnällig när vi har pistvisning, tänk så pallar jag inte trycket av alkohol flera gånger i veckan, tänk si, så, blablabla..", en hel drös av tankar rullade runt i huvudet på mig. Men när jag väl kom iväg och på plats var det lätt det bästa jag någonsin gjort! Och detta minnet kommer alltid finnas kvar i mig.

Jag är en person som lever på minnen och ibland har svårt att leva i nuet. Men, vem kan klandra mig? Det är väl okej att dagdrömma sig bort när verkligheten är lite grå. Det är jag långt ifrån ensam om. Jag kan inte riktigt påstå att jag njuter av att vara arbetslös, sitta i en lägenhet när det kliar i mina fingrar, en social människa som mig måste få ut och socialisera sig! Det är som att titta på sista delen av Sex and the city när Carrie flyttar till Paris, den känslan hon har när hon strosar runt ensam på gågatorna, ser ett sällskap kvinnor fika tillsammans på ett Café. Bortsätt från att min kille är den raraste och mest omtänksamma mannen i mitt liv. Det finns där ingen tvivel om! Han är så äkta som de bara går. Ärlig och fantastisk.

Och det blir snart ändring för min del, snart sitter jag inte här i lägenheten om dagarna. Så länge får jag väl passa på att "lära mig" vara lite ensam och uppleva hur det är att vara "hemmafru". Jag har lärt mig diska för hand, änn så länge har där endast gått sönder ett glas! Och städa för full hand, damsuga och röja upp. Hur man sysselsätter sig då det regnar ute och inte kan ta en promenad, då kan man hoppa i soffan istället. Och skissa lite, jag är ingen stjärna på det man kanske, kanske blir bättre under tiden som varar? Jag får inte heller glömma att jag har inrett lägenheten så hemtrevligt och fint. Men jag kan väl egentligen inte helt kalla mig för en orginal och riktig hemmafru, men det låter mycket bättre än arbetslös, eller?:)

Dags att diska! Goooo Mikki!

MF

Hemgång igen. Jag fick inte jobbet. Peter åker till Skottland i helgen några dagar, därför väljer jag att ta mig hem till vänner och familj. Det kommer något annat för mig antar jag, detta ska inte förstöra min dag! Men lite sur blev jag, de måste jag erkänna.


Jag tar nya tag.

MF

Jag och min goa vän Oskar:)
Middag!

Det blev en slags sallad med en tonfiskröra och räkor, gott.
Dock hade jag förstört min aptit med några Algrensbilar.. Typiskt.

MF
Hemma från Føtex efter lite inhandling. Hann precis hem innan regnet kom ösandes ner. Hoppas på finare väder till ikväll så jag kan komma ut och få mig en långpromenad. Annars har jag diskat, städat och myst i soffan till ett par Sex and the city avsnitt. Jag har verkligen missbrukat de att jag har alla säsonger på datan. Jag kan i stort sätt alla utantill. Tur att jag aldrig tröttnar!

Här har jag förresten lite bilder från lördagen förra veckan då jag var hemma:)




En riktigt bra kväll! Underbara människor, super trevligt och så fick jag söta Mikki saker:) Tack än en gång!

Snart kommer mannen hem så jag ska börja förbereda middag!
Puss
MF
Hemma från 1 timme och 45 min pw/intervall i skogen. Härligt eller vad! Jag är en liten skogsmulle kan man säga, älskar att komma ut i naturen, röra mig och bara få fokusera på något annat.

Vart har ni er fristad?


Ikväll ska vi på middag hos Anette och Jan ute på landet, (Peters mamma och hennes kille). Vi ska stå för efterrätten och jag fick en bra idé att bjuda på svenska semlor. Nu är vi i full gång och bullarna står i ugnen. Vi har dessutom gjort dom på LCHF recept. Efter att ha hört min bror prata så gott om denna kost och kur så bestämde jag mig för att också prova. Det känns bra än så länge och jag tänkte fortsätta. Jag får väl berätta mer om det då det gått ett litet längre tag.


LCHF Husmanskost

MF
Veckan har rullat förbi. Peter har varit ledig och det har varit en del kvalitets tid tillsammans. Just nu ligger han och sover då han arbetat natt. Min hjärna har gått på högvarv och jag kommer ingen vart. Det är som om jag står still. Och mitt humör pendlar upp och ner. Ena stunden är jag jätteglad och positiv, sen en annan dag är jag tvärt om. Jag antar att det blir såhär då jag inte har något eget att göra, att jag inte har någon dröm som jag följer, hur ska jag förklara? Jag har ju flyttat hit för att vi ska kunna vara tillsammans, bo ihop och starta ett liv vi två. Men vart är glädjen då han är på arbetet. Vart är min motivation? Vart är min dröm som jag ska följa? Jag har svårt att förklara känslan. Men någon av er kanske kan ha lite humm om vad jag menar. Och jag hoppas att jag hittar glöden snart, min glöd som brinner för mig.


Nu är det kräftor till frukost!

MF
Hemma i Höllviken sitter jag nu tillsammans med mina fantastiska föräldrar och vår söta sällskapssjuka katt Purry. Det är mysigt att vara tillbaka i Skåne. Det har blivit långa frukostar och långa pratstunder. Tanken slog mig i fredags att jag faktiskt har flyttat till Danmark. Jag bor där nu. Men det känns så konstigt att säga det. Som igår, då jag träffade gamla vänner från skolan och berättade att jag flyttat till Danmark, det är jätte underlig känsla och att höra det. Men samtidigt låter det lite häftigt:) Jag är nog lite självgod kanske.

På tal om igår. Jag hade en så kallad Inflyttningsfest på hemmaplan. Det var en toppenkväll! Jag och pappa hade lagat en tomatsoppa, köpt bröd och jag gjorde ett vitlöks-smör till. Sen till dessert hade jag gjort en hemmagjord vaniljglass med hallon och daime. Ruggit gott! Det var så mysigt och trevligt att vara samlade. Jag fick lite fina presenter också:) Jag är så glad över att dom finns som var här. Det är inte ofta vi samlas så och det betydde mycket för mig. Tack mina kära vänner v

Och nu ska jag nog fortsätta gosa med min katt i solen. Jag passade på att ta med mig solskenet hem när jag kommer på besök. Har hört Näset behövt de:) Dock blir det inte allt förmycket gos, den lilla hårbollen har redan gett mig en blåsa på läppen och en näsa som snorar och snorar.. Det är väl så jäkla typiskt att jag ska vara allergisk mot min lilla bäbis som jag älskar så högt.

Kramen!
MF
Jag var på intervju idag. Ännu inget samtal och jag ger nu upp hoppet som ställningen. Jag var en av de fem som kom på intervju av 120 som sökt. Det är inte puttskit, men nära skyter ingen hare.
Suck.

Energin sugs ur mig, jag som nästan alltid är Fröken Frid den lilla optimisten förvandlas till en riktig pessimist. Gnällig, bitsk och en stor Bitch. Det är tur att Peter kan skratta åt det och ta mig med en nypa salt då denna hemska sida av mig smyger fram. Blod på mig själv och alla de där negativa tankar!



Nu ska jag iväg till tågstationen, krama mamma och pappa!!!!

MF

Hejhopp Skåne, här kommer Mikki!


MF

Mig & Dig
Låt det bli vi två tillsammans
Tillsammans i kylan värmer vi varandra ..
Klockan är 6.45 och jag har sympati för Peter som behöver gå upp så tidigt. Lite kaffe tillsammans med honom innan hah åker iväg till Esberg. Jag tycker det är synd att han har en timme till arbetet. Men nu är det bara 11 månader kvar! Ojojoj.. Hösten närmar sig med stora steg. Långa byxor, tjockare kläder, halsduk och sånt gott. Jag gillar det, hösten är mysig:) Och sen vintern. Skidor...... Mmmmmmmmm.


Nä nu får jag ge mig. Ge fokus på nuet istället och leva här:)
Idag står det på listan:
  • titta på lite tv
  • ut och pw 1 timme eller 2
  • diska
  • ut och lämna ansökan om jobb
  • packa kläder till imorgon (mot skåne!!)
  • ha myskväll med Peter
MF
Helt slut. Helt färdig. Trött, trött, trött så jäkla trött!





Hihi

Har satt mig i soffan efter en uppfriskande dusch. Jag har nämligen varit ute och intervalltränat nu i 1 tim och 40 min. Det blev lite väl länge, men det är inte så lätt när man heter Michaela och inte kan området. Jag kom helt enkelt vilse i skogen som jag lyckades ta mig ut i. Men det var skönt att vara ute och jag hade musik i öronen så jag ska inte klaga! Jag är nöjd med dagens träning:)

För er som undrar hur skoldagen gick igår så kan jag medela att det inte var något för mig. Och nej jag är inte negativ (bara lite). Det är bara svårare att flytta iväg till ett ställe man inte känner sig hemma på, man känner ingen och dom pratar inte samma språk. Jag vet att jag ska anstränga mig mer, men det är lättare sagt än gjort. Och den där utbildningen är inte lösningen. De andra var inte i min ålder, utan ca 3 år yngre eller 5 år äldre. Där var till och med en som var 48 år gammal. Hur som helst så ska jag fortsätta att leta jobb och nu fan ta mig ska jag hitta något!

Sen skulle jag åkte hem imorgon men det har blivit ändrade planer. Jag hoppas det är värt det och jag håller tummarna! Jag kommer hem på torsdag istället:)

Pusspuss
MF
En fredag som denna, med moln på himlen och lite små ångest i magen. Jag har fördrivit min morgon med att pyssla lite, flytta runt på mitt "myspynt" som min man kallar det, städat och fixat. Ungefär så har det sätt ut nu i tre veckor. Jag ska inte klaga, att vara hemmafru är ganska skönt, sjukt drygt i längden bara. Jag har lärt mig alla 38 kanaler på tven, när vilka program spelas på morgonen fram mot 13-tiden och alla de tyska kanalerna jag ska undvika. Woho poäng till mig!:P Tre veckor känns som flera månader vill jag säga. Men det är ändring nu, för på måndag börjar fröken Frid skola. Yes ni läste rätt. Jag har kommit in på en utbildning som heter HGS (handel och butik kan man säga), och den varar i ca 13 veckor. Det är en utbildning för dem som vill arbeta i butik. För tydligen ska man ha tagit denna i Danmark för att kunna få ett butiksjobb (om jag har förstått rätt). Det var den anledningen till att jag inte fick arbetet på den klädesbutik som jag var till intervju nu sist, att jag inte hade gått den och de inte kunde vänta den tiden det tar för mig att gå den nu. I vanliga fall tar den 2 år, men för mig som har en färdig examen och gymnasieutdilning tar den inte så längt tid. Det ska bli kul, kanske lära känna någon och framförallt få komma ut ur lägenheten. Jag överväger dock om jag istället ska börja en pedagogutbildning, men hoppas egentligen att jag kan få ett jobb istället. Nog om detta!

Denna lilla herre hamnade i ingången mot köket,


och ikväll ska vi ha lite besök, middag ocg grejer.


Dags att gå ut en runda, handla in till efterrätten jag ska göra till ikväll. Jag bjuder på en vitchokladmousse med hallon.

Trevlig fredag på er!
MF

Åh jag hade velat ha en liten här hemma hos mig nu när jag är ensam hemma om dagarna. Så guda söta! Jag och Peter sitter med varsin dator framför sig och "arbetar". Jag letar jobb på jobindex.dk och han pillar med något annat. Då och då smyger jag mig in och kollar lite bloggar och bilder på söta moppsar och dvärgpudlar. En dag, då ska jag ha en liten egen, och den ska heta Frallan eller My. (Jag har påtok förmycket egentid...) Jag får väl leta återgå till mitt arbetsletande.
MF

Mmmm .. Fast i mitt huvud, på riktigt.
MF
Påväg till Føtex idag skrämde jag en stor fiskmås vid vägkanten. Vipps så flög den rakt in i en bil. Ojdå. Men den dog inte, fjädrarna flög omkring bara.

Nu ska jag bege mig!

Lebewohl!
Här bor vi!

Hallen!

Mitt klädskåp i hallen:)

Nix jag fick inte plats med allt i skåpet.. Men Peter kom med denna strålande ide!

Mys:)


Badrummet

Drapperi från H&M

I badrummet:)

Vardagsrummet!







Balkongen

Lyckta köpt i Ystad


Köket




Fönstret från köket ut mot balkongen

Såhär ser det alltså ut där vi bor. Söt liten 2a på 63 kvadratmeter, som är hur mysig som helst nu!
Den avspeglar väldigt mycket mig, och Peter är nöjd med mina ideer och kombinationer från våra olika synpunkter.
Det är verkligen inte bara jag som bossat och bestämt hur här ska se ut och hur det ska stå. Tro mig!:)

Nu ska jag damsuga lite och senare pyser jag till Tyskland!
Pusskram
MF

Vad tycks? :)
MF
Jag längtar hem lite som en del av er kanske kan förstå. Och nu har jag bokat en biljett hem den 17de augusti:) Jippi!
Det blir skönt att komma hem och krama om mamma&pappa, umgås med lite vänner och prata svenska utan att någon rynkar pannan:) Hihi, danskarna är för söta då de inte förstår vad jag säger, lite besvärade och fundersamma.
Då jag skulle handla skor var Mads med mig, då blev jag 5 år igen. Expediten som hjälpte mig pratade med Mads istället för med mig som stod brevid, och förklarade för honom, som om han var min pappa eller något. Det var ju jag som skulle köpa skorna?:P


Idag ska det fixas med målning och mojs.
Sen på söndag ska jag lägga upp bilder på lägenheten.
Nu har det verkligen blivit fint med hyllor och mys!:)

MF
Snart har det gått två veckor. Jag har ytterliggare fått ett nedslag och baaaaaaah this sucks. Mitt shopping behov (beroende) kliar som tusan i mina fingrar, men det får vänta. Känns inte så där jääättekul att gå nere i byn och titta på alla fina höstkläder som trillar in i butikerna. Ungefär som att vara diabetiker i en godisbutik. Sen vill jag ju självklart komma ut och ha något att göra, lära mig nya saker, slå på strömmen i hjärnan och lära känna lite människor! Jag ska dock ner idag och pröva lyckan på två butiker, en sko och en herr-kläder. You never know.


Idag har jag målat fyra av hyllorna, vita som snö. Det blir fint och jag känner mig ganska kreativ:) Pappa, du kommer bli stolt när du ser dem!

Puss!
MF

Åh vilken skrattattack jag fick när jag såg detta klipp!
Efter biofilmen (Super 8, som jag själv tyckte var sådär) i fredags drog vi oss till sängs då vi skulle upp tidigt dagen efter, det var nämligen dags för bröllop. Lise, Peters syster gifte sig i lördags. Det var perfekt väder, värme och strålande solsken. Det bjöds på god mat och söta härligheter, riktigt bra live musik och dans bland unga och äldre. Det var en trevlig kväll. Igår, fyllde Peters mamma år och vi var bjudna på kalas. Mysigt:) Senare kom vi hem, trötta efter helgen och tog en sovstund innan vi gick ut på powerwalk i 1 tim 20 min. Skönt!







Idag är det måndag och min kille börjar på nytt jobb i Esbjerg. Det är där han ska göra sin AT i ett år. Jag själv är hemma och försöker komma igång med dagen så smått. Det ska slipas hyllor och målas, ringa angående utbildning och lite annat. Denna veckan komma gå mest ut på att göra fint med hyllor och möbler här i lägenheten. Få iordning.

Nu är det dags att sätta igång!
Ciao.
MF