Idag har alla som heter Peter namnsdag.


Då "alla" heter Peter i vår stora familj,

Paulinas Peter,
Pappa Peter,
Kusin Peter,
Min Peter v

Så vill jag passa på att gratta våra fina män:)

MF

Det var en gång en liten Mikki.

Livet består av så mycket medvind och motvind, man måste bara kämpa lite extra då vinden blåser på hårt. Bygga sig en liten skjöld, en osynlig som skyddar den mjuka sidan, det lilla barnet inne i oss. För barnet finns hos oss alla, vi är mänskliga och har massor av punkter och känslor. Jag minns själv när jag var i Karibien, det var ingen dans på rosor. Jo kanske, med massor av taggar! Men, jag lärde mig, jag fick skinn på näsan. Alla erfarenheter är bra erfarenheter. Ibland går det möjligtvis mindre bra. Var vill jag komma .. Jo, va ärlig, ta inte för mycket skit, säg ifrån och ha en dialog. För det lilla barnet finns i alla. Och man ska må bra och vara gla!

Godnatt.
MF

Jag ser skor skor skor massa skor.
Dessa två godbitar kommer från Nelly.com.
Aj lajk!

MF

Det händer spännande grejer!

Idag har jag varit på arbetsintervju för en ny butik som öppnar på Vejles gågata. Märken som American Vintage, Lee, Tiger of Sweden, Wood Wood och andra härligheter. Riktigt snygga kläder för både tjejer och killar. Och där hoppas jag på en plats bland kläder och skor.. Mitt himelrike. Det kändes väldigt bra, en trevlig kille som kunde förstå mig och min svenska. Det blev ju lite danska, men jag va ju så nervös! Vi får se på fredag, jag håller mina tummar så hårt jag bara kan. Ni håller väl också?

Ciao!




Midsommarafton!
Mina gäster är sena och jag springer runt och dansar.
Outfitten är vald,
gissa hur många gånger jag bytte och velade idag?
Inga!:D
Under dagen ska vi leka lekar, busa och ha kul.
Senare åker vi på poolparty hela natten lång!

Ha en fin dag alla!!

Jag har inte varit speciellt bra på bilder den senaste tiden. Och ni som känner mig väl vet att jag älskar kläder, skor och allt som har med detaljer och tyg att göra.

Jag tänkte därför visa lite av vad som kommit in i garderoben,
lite smått och gott!


Blodröd kavaj från Zara

Lång svart klänning från H&M

Jeansjacka från GLOBAL (köpt i Danmark)

Väska från DKNY

Söt blus från Vila, köpt på Meloa i Malmö

Så tackar jag för mig,
nu bär det av på vinprovning och baristaskola!:)

Ciao!
Nu är jag tillbaka i Höllviken och idag väntas det arbete.

Äntligen ska det bli mer att göra på Märtas så jag kan komma på lite andra tankar. Känns bra. Det var jobbigt att åka från Vejle igår. Vårt hem.. En stor klump i magen över att jag skulle tillbaka. Men å andra sidan har jag som sagt en del att göra och lite sommar i Sverige skadar väl aldrig? Och det är ju midsommar på fredag!:) Det är bara att jag känner mig allt mer hemma där då jag är på besök. Ännu mer när vi har vårt eget. Om en fyra veckor så, då tar jag mitt pick & pack:)

Dags att åka till jobbet,
ha en molnig måndag!


Här sitter jag,
go och gla,
tralalalalaaaaa!!

Veckan har sprungit iväg och idag är det redan lördag, och imorgon åker jag tillbaka till skånelandet. Det har varit väldigt mysigt. Jag har diskat och pillat med olika grejer, gått i byen och shoppat lite då Peter varit på arbetet. I torsdags träffade jag Mads från Avoriaz. Vi gick runt lite, pratade, pratade lite mer och pratade lite mer. Riktigt kul att se honom:) Jag hoppas att han inte flyttar till Kph nu till hösten så jag har en kamrat jag kan leka med. Senare på kvällen åt jag och Peter middag hos hans Mormor. Lasange och massa sallad. Gottigt! Jag tror nog hon hade lite svårt att förstå min svenska då hon synkade lite på näsan, som ett hjälplöst litet frågetäcken. Jag tänkte på min söta mamma som också kan ha lite problem med danskan. Gulle!!

Idag har vi varit på IKEA.
Vi skrev en liten lista på sakerna vi skulle ha och kom hem med 20 andra saker och tre av dem som vi skrev upp på listan. Men det var bra saker:) Sittbynor till kökspallarna, ett diskställ, en skohylla och en hel del mer. Sen åt vi såklart köttbullar med brunsåsoch lingon. De är bara så gott! Kan inte förstå hur jag kunde sluta äta något så gott. Nu är vi tillbaka och ska fixa lite, njuta av vår sista kväll tills vi ses igen och se en film. Vill få hit mina grejer nu, känna att det är dags. Men om 4 veckor flyttar vi över mina grejer, pappa, mamma & jag. Blir kul! Så får de också besöka oss och se vårt hem.

Jag skulle ju tagit mer bilder om jag kunde..
Men slarv-maja Michaela hittar inte sin kamera. Typiskt.

Ni får ha en trevlig lördagkväll,
det ska jag ha!!
Torsdag.
Student för Sundsgymnasiet. Började hos Julia och vidare till Emma och vidare till Strandbaden. Missade Malins studentskiva då tiden försvann i natten och jag blev rund i hatten. Men det var en bra kväll! Efter en misslyckad efterfest tog jag mina sönderdansade fötter och joggade i 40 min för att hämta min cykel, i min färgglada klänning och platta converse skor. Jag vet ju hur arg pappa brukar bli då jag lämnat den på busshålls platsen.. "Mmmmm om du har tur står den kanske kvar!!!". Så den hämtade jag hem och kom i säng klockan 04.30 fredagmorgon.

Fredag.
Personalfest i Köpenhamn med Nortlander kollegorna. Vaknade klockan 14.10 och jämrade mig över mina ben som gjorde så ont. Kunde jag inte bara låtit cykeln stå tills idag? Efter en timmes tid mötte jag upp Irma (veckoguide i Livigno) för att åka in till Danmark. Lite shopping (ett duschdraperi från H&M home) och fika på en innergata vad ströget. Mysigt! När klockan närmade sig 18 tiden mötte vi upp de andra i en park och hade picknick. Det var riktigt trevligt att träffa alla. Och Oskar som jag saknat så mycket var också där:) Det gjorde mig väldigt glad! Efter några timmar begav vi oss till en bar där vi alla hängde och drack lite drinkar, snackade om minnen och säsongen. Trevlig kväll som slutade klockan 05.00 och jag missade tåget hem.

Lördag.
Mys i parken å solsken med Mia och några andra. Senare på kvällen familjemiddag och förbi Familjen Wiberg en sväng. Och så fick jag träffa denna sockersöta prinsessa som jag hade önskat jag själv hade.. Paulinas dotter. Jag har aldrig sätt något så sött. Så liten, så små fingrar och fötter. Och att hon kunde lägga en liten prutt var bara så bedårande. Tänk när jag själv en dag blir mamma. Hihi!:)

Söndag.
En hyggetur med farmor till Hönan Agda utanför Trelleborg. Där har vi varit många gånger under min barndom och jag tycker alltid det är lika kul att komma hit. Gå runt tillsammans och titta på alla lantiga saker de har och mysgrejer. Det är speciellt. Jag köpte handdukar till badrummet, andra badrumsgrejer och små ljushållare i glas. Fina saker som inte kostar väldigt mycket. Det kan jag varmt rekomendera! Senare på kvällen träffade jag Markus och vi var ett par stycken hemma hos Alexander där vi grillade och njöt av sommarvärmen. Det är grejer det!!

Måndag.
På ett tåg till Vejle! Jag skulle egentligen åkt på onsdag, men vi ändrade oss och jag åkte iväg tidigt. Det kändes så skönt att komma hit till Peter och träffas. Nu har vi en hel vecka tillsammans. Lägenheten är mycket mindre än jag minndes och soffan vi köpt blev vääääääldigt stor i vardagsrummet. Hur fan ska allt få plats?! Och sovrummet... Suck alltså. Jag tror knappt vi får in min säng, och får vi in den så kommer den fylla Hela rummet. HELA. Det återstår att se antar jag. Mina möbler blir flyttade i augusti och just nu står Peters alla flyttlådor överallt, väskor med kläder och gu vet vad.. Jag försöker tränga bort ångesten att jag vill ha ordning och reda, och det fungerar bra. Det är hans grejer och när jag flyttar hit så kommer de vara upp-packade och borta. (Tror jag?)

Tisdag, idag.
Jag sitter hemma i lägenheten och har funderat på att gå ut på stan sen klockan 11. Har kollat grejer på internet och fixat lite. Skrivit upp mat och rengöringsgrejer som ska köpas idag. Storhandla. Senare ska vi hämta en soffa som vi ska ha som "säng" tills jag flyttar hit. Vi sov i vår nya soffan idag och där blev inte mycket sömn. Det gör jag aldrig om igen. Men nu ska jag som sagt ge mig iväg. Göra något annat.


PussKram!
En dag på arbetet med Maria och snack om morgondagen.
Dags för studenter!

Imorgon tar sundsgymnasiets 3or studenten. Om jag önskar det var jag som skulle ta det!:) Nu ligger jag i sängen klarvaken och redo för fest. Kul såhär natten innan. Sjunger loss till Eric Saade och försöker välja mellan två klänningar till morgondagen. Först arbete 9-18 sen direkt till Julia vidare till Emma och ner till Malin. Tre fina tjejer! Därefter dans på strandbaden. Tänk att det var två år sedan jag bar min vita mössa, champangefrukost och studentfest. Jag hade en helt perfekt student. Och så mycket möjligheter man får. Välja vad man vill göra, studera vidare, resa, göra en säsong eller två, flytta, arbeta eller kanske njuta av sommaren och låta huvudet vila. Man kan andas ut, man är färdig!! Jag får helt ont i magen av att tänka på den lyckan, och lyckorusen flyger runt i kroppen på mig av att minnas känslan. Det är underbart.


Och på tal om lycka, Paulina har blivit mor till en liten flicka! Stort grattis:) Kan tänka mig att Emilia är i extas med en liten bäbis i familjen.. Vem hade inte varit det. Niklas, storebror, ser du detta?!;)

Nu ska jag rocka vidare i min ensamhet. Försöka bli trött efter ett samtal med min kära Peter. Mej honom sakna. Men på onsdag nästa vecka tar jag en långhelg till Vejle, ända till söndagen. Bo i lägenheten med min blivande sambo v

Godnatt!
Peter har fyndat på Lauritz.com
Nytt bord med fyra stolar:)



Iiiihhhh så fina!!
Här har vi lite nya saker jag och Peter lyckats få tag på
till lägenhet:)


Tallrikshylla

Söt fika-bricka

Gammalt drängaskåp

Det avspeglar mycket mig,
och ni kanske tror att jag blivit bitchen som bossar om
vad som får och inte får komma i närheten av vår lägenhet.
Men Peter tycker också om denna lantiga stil:) Woho!!
Vi är väldigt duktiga på att bli eniga och tycka samma.. Utom två tavlor.
Nu har min kära åkt hem och jag sitter och rullar tummarna, saknar och surar.
Han kom ju precis? Men men.. En vecka så åker jag på besök till Vejle.
Och på onsdagen den 15de får vi nycklarna! Spännande?!:D
Längtar efter att bo tillsammans med farbror doktorn, min danska halva.

GodNatt.
Hemma från ett besök nere på Kaptensgården i Falsterbo.


Där jag träffade Gustaf, Wivecka och Philip.
Småprat, gamla minnen och hygge. Inte fel en torsdag kväll:)

Det var hela 9 månader sen jag träffade Gustaf, men ändå känns det som om det var igår.
Blir alltid lika glad av att träffa honom, min fina vän! Dej har jag saknat.
Jag sitter och tänket på tiden i Avoriaz.

Där åkte jag skidor nästan varje dag, levde i nuet och som skidguide. Det var fantastiskt, sagolikt. Och när jag träffade Peter, vi byggde upp en relation och började ett förhållande tillsammans. Allt var så lätt. Där bodde vi i stort sätt tillsammans och gjorde så mycket ihop om dagarna. När han åkte hem till Danmark var den stora frågan, hur blir det när jag kommer hem? Blir det kanske anorlunda? Det blev det också, på ett mycket bra sätt. Jag visste ju att han var speciell och att han satt stor betydelse i mitt hjärta. Nu lever vi distans fram till slutet av sommaren. Imorgon kommer han och vi har inte träffats på två veckor. Det gör ont! Att sakna någon så mycket. Två veckor är det längsta vi varit ifrån varandra, och då tänker jag på min väninna Gry som varit i NY sen vi tog studenten och kom hem för en två veckor sen. Hur i helskotta har hon och hennes kille lyckats vara ifrån varandra, med mellanrum på 3-4 månader? Där har vi stark kärlek! Och min storebror tillsammans med Emilia, då han studerar i Stockholm till tandläkare och har precis blivit klar med sitt första år, 4 år kvar. Jag tycker det är så vackert när två människor håller ihop och kämpar:) För det är jobbigt, det gör ont, men man ska alltid se ljuset i tunneln:)




En chokladboll!

Jag bakade en liten boll på havregryn, kakao, vaniljsocket, smör, socker och en sked kaffe:)
Mums! Nu ska jag snart ut i solen. Njuta av värmen.
Ciao!