Det har snöat kraftigt i två dagar nu så idag tog vi hela kittet ut med puder skidorna på. Snacka om helt jäkla sjukt bra skidåkning! Puder upp till min midja och det var något helt nytt för mig. Jag har nog aldrig sätt så mycket snö under mina tre säsonger nu. Galet, men fantastiskt! Imorgon blir det samma sak, eftersom många av pisterna var stängda på grund av hög risk för laviner så antar vi att det kommer vara lugnare imorgon. Oavsätt kommer vi att befinna oss bland träden, där är det som bäst & roligast!
 
mf
 
I fredags tog jag bussen ned till Oulx som var början av min långa resa. Väl nere vid tågstationen kl 06.30 åkte jag med första tåget till Torino, vidare till Novara och sista vidare till Varallo Sesia där pappa kom och hämtade mig med bil. Det tog ca 5 timmar totalt.
 
När vi kom fram till byn Alagna så gick vi en lång promenad runt byn och utkanten. Helt underbar liten alpby! Ett ställe som jag verkligen kan tänka mig att bo i till framtiden. Skidåkningen var också riktigt bra, dock var det liiiite kallt under lördagen och snön slog hårt mot mina små kinder. Jag är lite gnällig för att vara svensk, för vi ska väl tåla den mesta kylan (?).. Humm!
 
mf
 
Några av bilderna är från igår då vi bestämde oss för att ha picknick ett par stycken. Kaviaren fick också hänga med:-) Vi hittade ett perfekt ställe utanför pisten, där det var så tyst och fridfullt. Och det har blivit lite varmare nu denna veckan, nästan som vårväder och då kommer där en speciell doft ute i naturen, som ger en slags känsla. Knasigt!
 
mf
 
Oj vilka härrliga minnen. Jag har kikat igenom min hårddisk och hittat massor av bilder från förr. Det gör mig så glad när jag ser dem, att minnans och se tillbaka. Samtidigt får jag en liten längtan:-)
 
mf
I fredags bestämde jag och James oss för att ha en mysdag. Jag var ledig och han började inte förrens kl 16. Film, kaffe, brunch och en lång promenad tillsammans. Vi brukar göra så på fredagarna, då vi vet att vi knappt kommer att ses under helgen, då han är på arbetet tidig morgon till sen kväll.. Lite tråkigt, men så är det ju ibland!
 
På vår ballkong
I lördags klev jag dessutom upp tidigt också, då jag blivit ombedd om att hjälpa till med en transfer för Nortlander. Så det var en dag med den orange jackan igen! Ut till flygplatsen i Torino med gästerna från Sestriere & Sauze D'Oulx som skulle hem. På flygplatsen träffade jag min gamla kollega Therese och vi arbetade tillsammans under dagen. Det var en väldigt bra dag:-)
 
Avoriaz 2010/2011
Igår var dagen inte lika fylld med stress.. Jag och Charlotte bestämde oss för att gå på La Torre spa under morgonen innan hon skulle pysa till sitt jobb. Lite bad i poolen, häng i bastun och en stor turkisk bastu. Inte helt fel start på dagen! Och klockan 12 hade jag bokat in en ansiktsbehandling. En gnutta lyx i vardagen helt enkelt:-)
 
Jag & Charlotte!
 
mf
Avoriaz, april 2012
 

mf
 
Puder åkning och solsken. Vilken bra dag!
 
mf
 
Lite second hand shopping, vi ses i april!
Om inte min mammi snor dem;-):-)
 

mf
I fredags blev det varken Frankrike eller snowboard..
 
... det blev däremot en hel dag skidåkning, hamburgare och falafel. Jag fick största desire efter en falafel rulle på kvällen, så jag och Fredrik åt middag inne på Miravallini. Visserligen ingen rulle utan mer en tallrik. Väldigt gott! Fast ändå inte i närheten av en falafel rulle hemma i Malmö vid centralen:-) Den längtar jag efter!!
 
Igår hade jag en städar/tvätt/fixar-dag (mina helger ser ut som så), då hela lägenheten fick sig en cleanup, två stora påsar togs till Lo Sportivo för att tvättas, garderoben rättades till (alla kläder har en tendens att gå från två välvikta högar till en stor mixad hög. Iallafall på James del) och kylskåpet fylldes upp med ny mat. Jag känner mig alltid som en riktig hemmafru under helgerna då James är på jobbet hela lördagen och söndagen, från tidig morgon till kvällen och det är jag som står för middagen. Igår gjorde jag en stor sallad med stekt kalkonbröst:-)
 
Så var det söndag och idag har jag tänkt att gå på spa lite senare idag. Eventuellt boka en ansiktsbehandling på La Torre hotell för att lyxa till det. Vi får se om jag kommer tillskott, kanske bara blir en dag i sängen med film, en långpromenad i solen och skype med mamma&pappa. Saknar dem massor! Men i april åker jag till Alagna med James så möter vi upp dom för en veckas mys och avslut på säsongen. Och det är ju inte speciellt långt tid tills dess. Kan inte förstå att det redan är februari månad, tiden bara försvinner!
 
 
mf
Sophie & jag!
 
Då var det torsdag och idag har jag inte åkt skidor:-) Det var allt för kallt för mig igen och jag kände att om jag åker upp så kommer jag bara vilja sitta med kaffe i handen. Det fick bli sovmorgon till kl 9, sex and the city tills James kom hem vid 12 och efter då åkte vi upp till Sportinia där vi åt lunch. Man kan åka upp med bara skor utan skidor, vilket jag valde att göra. Skönt att hänga i solen innan mitt pr-arbetet kallade, sen åker man bara liften ned igen. Nu har jag precis klippt mig, ska klä mig och pysa till mitt andra arbete nere i huset. Imorgon äntligen, är jag helt ledig! Antingen blir det bussen mot Frankrike över dagen, eller så ska jag tillsammans med James pröva att åka snowboard.
Can't wait!
 

mf
 
Idag har varit en sån jobbig dag som man har ibland. Jag ville inte upp ur sängen imorse, när vi väl kom upp i backarna fick jag inte upp värmen utan bara frös, en timmes åkning och sen var det nog för min del. Jag har varit så trött, som om all min energi varit helt borta. Jobbet gick sådär, fortfarande kall, det snöade och två timmar ute gjorde inte saken bättre. Efter mitt andra jobb ikväll blir det att sova! Men det är tur att kära James tar mitt humör med en nypa salt och att han förstår mig när jag blir som en gnällig 3 åring. v
 
mf


 
Jag gick igenom lite bilder på datan här nu ikväll och fick ett sånt lyckorus i kroppen..
Härligheter från 1-2 år sedan.
 
mf
 
Och himlen är blå.
 
Att vakna med denna underbara vy över bergen utanför ens fönster är verkligen sagolikt. Det känns overkligt när man tittar ut! Idag har vi åkt skidor halva dagen, blev lite sent igår kväll och vi var inte ute i backarna förrens klockan blev halv elva. Sen var det arbete för min del kl 15. Bara att få komma ut ett par timmar och åka var ändå så himla skönt! Älskar den friska luften och att få otroligt med motion av att göra något som är så galet roligt! Fast på fredag ska jag pröva att åka snowboard:-)
 
mf
Sam, Sam & Alli
 

Nu ska jag bege mig ut i kylan med hela -14 idag. Buuuuuurrrrr!!!
 
mf
Från vänster: Jack, James, Bobby, Chris & jag
 

Ikväll blir det mys och film. Jag har lagat en härlig middag (en grönsaksgryta med köttbullar och korv) och nu är det bara min kära pojke som ska komma hem från jobbet. Annars har jag varit guide idag och visat ett gäng tjejer pisterna i Sauze. Härligt med en extra dag skidåkning, i vanliga fall hade jag varit hemma i sängen, eventuellt tagit en vända på LaTorre spa! Det får bli nästa lördag, och en ansiktsbehandling:-) Något jag saknar denna kväll är en tv.. Jag hade så gärna velat kunna sätta mig i soffan och se svenska program, sånt som jag i vanliga fall tycker är skittråkigt. Men om en vecka kommer där iallafall lite svenskt till mig, Fredriks syster ska besöka honom och hon ska köpa med sig KAVIAR till MIG:D Lycka!!
 
Ha en fin söndagkväll!
 
mf
Idag vaknade vi när klockan ringde 08.00, tittade ut genom fönstret, såg en himel så grå och tråkig. Vi valde därför att ha lite sovmorgon, vilket var väldigt välbehövt. Vad vi insåg när vi väl kom ut för att ta oss ut till backarna, var att det regnade. Kul, not. Men som tur var, så snöade det när vi kom högre upp! Det får inte bli som förra säsongen, då det var t-shirt väder redan i februari månad, varmt som bara den och snön smälte som glass.. Det blev ingen lång dag, två timmars åkning sen var vi färdiga för film. James började jobba kl 16 och därefter har jag bara fixat lite i lägenheten, kollat lite jobb inför sommaren och pratat på skype med mammi&pappi. Om två månader får jag krama dem igen!!
 
mf
Idag vaknade vi när klockan ringde 08.00, tittade ut genom fönstret, såg en himel så grå och tråkig. Vi valde därför att ha lite sovmorgon, vilket var väldigt välbehövt. Vad vi insåg när vi väl kom ut för att ta oss ut till backarna, var att det regnade. Kul, not. Men som tur var, så snöade det när vi kom högre upp! Det får inte bli som förra säsongen, då det var t-shirt väder redan i februari månad, varmt som bara den och snön smälte som glass.. Det blev ingen lång dag, två timmars åkning sen var vi färdiga för film. James började jobba kl 16 och därefter har jag bara fixat lite i lägenheten, kollat lite jobb inför sommaren och pratat på skype med mammi&pappi. Om två månader får jag krama dem igen!!
 
mf