Det är helt vidunderligt med sommar!

Sommaren har slagit till på riktigt. Jag har bara legat i solen hela dagen, njutit och fått lite färg. Jag hoppas att studenterna får så fint väder som dagen bjudit på:) Senare kom pappa hem och vi åkte rullor ner till stranden för en strandpromenad. I shorts och linne! Varmt, härligt och efterlängtat. Men så kom där lite moln och nu hör vi hur det smattrar utanför. Lite små mysigt:) Och så har vi lagat mat tillsammans, gooooooott!


Fajitas!
Nu sitter jag här med min lilla vita pärla och pillar med mitt Cv. Tänkte jag skulle försöka igen att söka som flygvärdinna. Kanske, kanske, hoppas, hoppas! Det är väl den lilla lågan i hjärtat som får oss att inte slänga bort våra drömmar? Regnet droppar på taket och jag hör hur det smattrar. Lite mysigt. Men min kvällspromenad blev inställd... Grrrj!!

Det var fullt upp på Märtas idag. Kaffemaskinen tjöt och ville inte som jag, jag fick äpplemos på mina skor och mina byxor är fulla av plättar. Bruna fina små jäklar. När jag kom hem somnade jag och mamma sött i soffan som två små barn, i två timmar. Skön middagslur!

Nu ska jag fortsätta pilla, sen sova.

Imorgon blir det Malmö och spring i stan.
Nytt pass ska fixas, tränings skor, hälsa på gamla arbetet Redfellas:) och prata med Banken.



Ha en trevlig kväll!
Dagen har tillbringats på Märtas café och en kvällspromenad vid havet. Härligt för katten!

Jag gick idag höra av en kund, "Du detta var den godaste latté jag smakat!".
Kan ni förstå hur bra jag mådde och hur glad jag blev? Min självkänsla höjdes till skyarna och jag tänkte glatt för mig själv att "shit va bra jag är!". Lika mycket sänktes den ner till golvet då jag skulle göra maränger för första gången i mitt liv. Lätt som en plätt fick jag för mig, det är ju bara tre grejer man har i? Socker, äggvita och citron. In my ass. De kladdade ihop sig i ugnen och sen hade jag inte tittat på vad värmen stod på..... Bra va? De var bruna maränger som luktade bränt socker. Så när jag kom hem från jobbet gjorde jag ett tappert försök att lyckas. Jag lyckades inte denna gången heller. Dom blev väldigt fina dock, men inte sådär krispiga, mer sega. Vi får väl se om min kollega godkänner mitt försök. Lite cred förtjänar jag nog!


Bild. N

Nu är det dags för mig att nanna.
Imorgon är det jobb och träning på shemat!

 

Två favoriter o jag drar till gymmet!

Den lilla inrednings arkitekten i mig träder fram allt mer och mer. Den största kreativa hobby som jag haft och något som jag alltid tagit på väldigt stort allvar och lagt mycket energi på. Inredning var en gång något som jag ville lägga min själ på för att få arbeta som inredningsarkitekt. En karriär jag drömde om, något som jag ville satsa på i framtiden. Den drömmen la jag på hyllan efter gymnasiet. Jag brukar säga och intala mig själv att jag vill ha det som en hobby och inte förstöra mit intresse. I själva verket var jag nog rädd för att se mig själv misslyckas.

Nu när jag och Peter hittat en lägenhet och ska flytta ihop bubblar det fullt av ideer om möbler, färger och inredning. "Vad ska vi ha för färger i sovrummer, hur ska vi möblera vardagsrummet, de kan vi vänta med att köpa".. Och så vidare. Det är så himla kul:)

Här kan ni få litet smakprov vad jag har för tankar.


Kryddhylla till köket från Rörstrand


Charmigt matbord från ILVA


Lantig hylla att ha tallrikar eller gamla kokböcker på, från ILVA


Soffa från ILVA


Detta är såklart bara några få av de planer och inspirationer som är aktuella. Sen hur resultatet kommer se ut återstå att se:) Men jag känner på mig att det kommer bli en riktigt charmig, söt, hemtrevlig och mysig lägenhet. Det tvivlar jag inte på en sekund! Sen om jag tar ner planerna från hyllan om drömmen att bli inredningsarkitekt.. Vem vet?


Min fina pojke har åkt hem till Vejle efter en helg tillsammans i Höllviken. Jag saknar honom redan väldigt mycket:( Att pendla till varandra är lite så, besvärligt. Man saknar varandra och tiden man får tillsammans går påtok för snabbt. Rätt som det är så var helgen slut. Men den som väntar på något gott. I augusti tar pendlandet slut och ett nytt kapitel tar start i mitt liv. Med mina små fågelunge vingar tar jag mitt första flyg ur boet från mamma och pappa. En stor och vuxen brud, redo för nya utmaningar!

I lördags var vi på IKEA och ILVA. Kollade på möbler, diskuterade inredning och smak. Jag är en person som Älskar mys och känslan att känna sig riktigt hemma. Mycket söta detaljer och levande ljus. Peter med sitt praktiska sätt att tänka pratade om förvaringsmöbler, utrymme till kläder, böcker (alla hans stora läkarböcker) och sånt.. tråkigt, som aldrig skulle slå min tanke. Jag insåg att det är där vi väger upp varandra. Han får mys och krimskrams kunskap i utbyte mot praktiskt tänkande.

Nu ska jag slappa soffan och om kort hoppa sängen.
Imorgon är det arbete som väntar.
Puss å nattinatt!
Några bilder från lördagen,
med lilla Andrea och storebror Gustav.

Små sötungar!



Andrea å jag bygger sandslott



Byggare Bob, en tur till stranden och massa lek.
Ingen dålig lördag de:)

Puss!
Jag och min kära tog lite bilder på vår blivande lägenhet.
Vår.. Han och jag, vi tillsammans. Hihi!!


Hallen

Sovrummet

Sovrummet

Toaletten

Vardagsrummet

Lite vardagsrum igen

Balkongen

Lite av balkongen och ett fönster som går in till köket

Köket

Mer av köket

Där har vi det hela.
Vad tycks?
Jag tycker den är fin. Vanlig men fin.
Dock avskyr jag dörrarna, dom ska ner!

Nu är det skype tid:) Pusspuss!

Inte allt för morgonpigg.

Nu sitter jag med mina körkortspapper och försöker få det färdigt.
Vill bara få detta överstökat med körkort!
Sen blir det en promenad och en fika på Märtas.
Och senare ikväll ett besök på gymmet!

Ha en fin dag:)
Hemma från gymmet.
7 km på löpbandet och en timme intensiv träning mage.
Härligt!


Ciao.
Där ska jag bo. Nu har vi varit och tittat på en lägenhet som vi bestämt oss för att satsa på.

En vit och söt liten lägenhet på 63 m2 som visserligen saknar charm och själ. Jag kände mig nog lite besviken då mina förväntingar och krav på lägenheten var lite speciella. Den är en vanlig lägenhet helt enkelt. Men och andra sidan ska vi endast bo där i ett år för att sen flytta till Malmö. Så det kanske är bra att den inte är super fin, då kanske jag inte vill flytta här ifrån när det väl är dags? Nä det vill jag då inte.

Nu har jag min sista dag, jag och Peter sitter inne och myser film då de regnar ute. Ganska skönt med sånt väder:) I lördags passade vi Peters systers barn, Gustav och Andrea. Två små rara gullungar på 4 och 2 år. Det gick fint och min danska kom igång igen. Och igår tittade vi på film, tog en lång promenad vid vattnet och i skogen.


Och stort Grattis till finaste Tintin som fyller år idag!

Puss!
Maria spelade årets sommarplåga på arbetet och den har satt sig i skallen på mig, som en liten ekorre gnager på en nöt är min lilla hjärna utsatt för denna låt, hela tiden! Och jag börjar tillochmed digga den liten....

Vad tycker ni?

Annars står Peter just nu och lagar mat. Wookade grönsaker med tiger räkor står på menyn ikväll. Mums! En riktig man som kan laga god mat:) Det är aldrig fel!

Och idag har jag legat i sängen länge, städat lite och varit ute på gågatan och kollat kläder. Hittade en butik, Catwalk någonting hette butiken och jag hittade jäkla massa snygga grejer. Gick lite i sönder när jag gick därifrån tomhänt.. Jag hade en del som jag så gärna velat köpa. Som tre par byxor, ett par skor, en väska och en jacka. Bra där!

Hoppas nu har en fin fredagkväll!
Kramar

Tandläkarbesöket avklarat.


J.

Nu vidare till Malmö stad!

Ha en fin helg:)
Ojojoj!

Så var det onsdag och "lille lördag" för mig del. En dag på arbetet och en afterwork tillsammans med Maria, min fina kollega. Trivs som katten:) Nu är jag hemma och ska packa ihop mina ting till imorgon. En lille weekend med mitt hjärta. Inte helt fel de.


Hihi!

Nu sitter jag här, helt spänd inför imorgon. Titta lägenhet tillsammans med min pojkvän, de är inte varje dag!:) Vilka lyckorus som springer genom kroppen. Ni vet en sån känsla då man är glad och blir väldigt glad för små saker, och tycker bara livet är helt fantastiskt? Humm... Kärlek.

Nu ska jag packa klart och se en film.
Nattinatt.


I Min värld.

Det händer en del nu. Jag har fått arbete på det sötaste och finaste caféet i Höllviken och är så glad för det! Bättre sommarjobb finns inte. Och så har jag min rara kollega Maria som jag arbetar tillsammans med:) Det gör mig också så glad! I helgen var Peter här på besök och vi mös, hygge oss, tog promenader och sånt som kärlekspar gör. Väldigt välbehövt då vi inte träffats på nästan två veckor. Igår, idag och imorgon har/ska jag arbeta på Märtas café och på torsdag händer där grejer. Tandläkaren kl. 9, frisören kl. 10.30 och tåget till Vejle kl. 12.30 och få träffa min doktor:) Sen kommer jag hem på måndag.

En annan sak som jag märkt är värmen. Vilken härlig värme det varit nu i två dagar. Sommar! Kärlek på de. Blir så skönt att vara hemma under sommaren. Ta körkort (yes människor, nu är jag på G!!), njuta och få hålla till nere i Falsterbo en smula. Sen till hösten tar jag det stora steget och flyttar. Tro det eller ej, Danmark here I come! Lill Mikki tar på äventyr ända borta i Vejle. Och nu på torsdag ska jag och Peter, han och Jag, titta på lägenhet tillsammans. Tror ni jag är helt i extas eller vad? Oj vilka fjärilar där flyger i min mage.

Nu ska jag kila till sängen. Det är en ny dag imorgon:)
KramÅPuss!
Sommaren närmar sig med stora steg!

Nu är det maj månad redan och det blomstrar ute. Igår var det valborg och jag, Johanna, Tintin, Paula och flera, flera, flera, flera andra unga människor befann oss i Lund. Solsken, härliga människor, cider och musik i parken. Dagen var fylld med så mycket glädje och människor strosade runt med ett leende på läpparna:) Kvällen avslutade jag i badkaret där jag somnade gott i en timme ungefär, därefter hem till mamma och pappa där jag somnade vidare i soffan när de såg på film. Kul sällskap är jag allt.


Lund igår.

Idag var jag pigg och glad för provjobb:) Det gick jättebra och jag tycket det var riktigt roligt! Timmarna sprang förbi och vipps så hade jag varit där i fem timmar. Kändes skönt att arbeta och jag hoppas de känner samma. Vill verkligen ha detta.

Senare tog jag och pappa en tur till gymmet. En timme på löpbandet och 30 min intensiv träning ben. Inte helt tokigt! Dock inte lika kul när jag fick kramp i ena benet på vägen hem. Aj. Nu blir det film och mys framför tven.

Hejsvej!