Lite picknick:)


Sötnosar!


ÄNNASSSÅÅ!!


Igår & idag:) Vad tycks?
Imorgon är det nyårsafton och dagen är planerad med diverse aktiviteter som skidor, picknick och champange, afterski på ThePlace, mysmiddag i lägenheter tillsammans med Anna, Anton, Jocke, Mads och Nick därefter vid tolvslaget ner till ThePlace där det hålls fest. Dansa dansa dansa!!
Hur ser er nyår ut?
Här borta i Avoriaz lever man loppan med lite halsont och mycket skidåkning. Känns inte som bakterierna kan hålla mig borta!

I måndags hade vi vår första pistvisning. 11 gäster hängde med ut i Avoriaz backar och det gick riktigt fint. Men tjoho va det var kallt den dagen! Som tur hade jag en extra tröja i min coola nya skidväska som jag fick av mor och far i julklapp:) (Tack så väldigt mycket! Den har kommit till stor användning). Då pistvisningen avslutades åkte jag tillsammans med Anna, Anton och Jocke ut på egen skidåkning. Underbart! På kvällen samlades vi allihopa, danskar och svenskar för lite party och drog ner till ThePlace sen. Sjukt bra kväll.

Tisdagens pistvisning åkte vi bort till Schweiz för en längre dag med gästerna. Och tro mig den blev något lång. Klockan 10 började vi och kom hem 17.00. Det blev nog något för lång men det var riktigt najs att komma ut så en heldag och komma hem efter afterski och bara somna sådär kl.20 på kvällen. Pigg och glad inför morgondagen:)

Idag vaknade jag av strålande solsken. Vilken känsla! Vi möttes upp alla guider, skibombs och barpersonal för skidåkning. Det var fantastiskt vilken bra skidåkning det var idag. Lite senare mot lunch köpte vi alla mat på Carrefour och åkte bort till en lite plats i solen och hade picknick. Grabbarna gjorde ett eget snöbord där vi hade maten och så tog vi en öl, drack varm choklad och bara götta oss. Snacka om att älska livet! Jag mår väldigt bra här borta:)

Nu är det vile dags.. Trött efter den "hårda" dagen;) Hoho!
Hoppas ni har det fint där hemma. Puss på er!
Jag ser det snöar jag ser det snöar det var väl roligt hurra!
Nu får vi vinter nu får vi vinter som vi har önskat hurra!!

Bilduppdatering

Lovely eller vad?











Party party!

Skidåkning med Triers guider:)



Jag laga mat till grabbarna

Mums!


Har jag sagt att jag stortrivs?
I torsdags hade vi kälkåkning och shit va det var roligt! Från början var jag inte alls för aktiviteten och tyckte att det bara verkade vara en dum ide och farligt. Men det var galet! Så roligt=) Ser fram emot det igen nästa vecka.

Hoppas att ni hade en lika kul och härlig julafton som jag hade i fredags! (Bilderna kommer imorgon) Nu ser jag fram emot Nyår på fredag, middag tillsammans med Anna, Jocke och Anton=)
Danskar danskar.. Hur ska jag överleva?

Det var fest igår igen. Jag ensam svensk med sju fulla danskar som tycker jag pratar roligt. Klunkar är ett av de ord som de missbrukar numera för att jag använt det i fel mening. Klunkar=pungkulor. Skit kul att jag säger sånt på förfest som "får jag smaka en klunk av din öl?".. Ja ni förstår. Andra ord som också misstolkas är pigg=snopp, knäppa=knulla.."Ska jag knäppa dina pjäxor?", "ni är knäppa i huvudet", "är du pigg?", det är meningar som blir så fel.

Idag var det då strålande idag och jag var uppe kl 10. fast att vi var ute igår sent på kvällen. Klockan 13 var vi ute i backen för att danskarna ville sova liiiite längre. En backe och så skulle de äta lunch. Vafan?! Efter lunchen ville de åka hem.. Jippi. Men jag fick med mig Maz för lite mer åk innan det var dags att pysa på afterski. Och idag kom där tillochmed gäster och sällskapade med oss:) Trevligt! Men vår andra pistvisning var förgäves. Där kom ingen:p Aja, nästa vecka så! Hinner vi förbereda oss också:)

Ikväll händer där inte mycket för min del. Planera lite inför julaftons picknick som vi ska ha några stycken, se på film med Ida o Louise och dricka varmchoklad. MYS! Imorgon ska jag upp tidigt och åka skidor, skiter i om det bara blir jag:p


JAG ÄLSKAR SNÖ! :D

Anna&Anton

Men inga gäster. Nej tyvärr ville ingen åka med oss idag, vilket kanske var tur. Anna, Anton och Jocke kom till Avoriaz från Morzine nämligen för att åka tillsammans med oss:) Underbart! Goa, rara personer, härlig skidåkning och Kalles kaviar! Yes Anna köpte med sig Kalles kaviar till mig! Ih det är så gott! Kanske kan gissa vad jag sitter och äter? Ägg med kalles såklart! Snart dags att sussa dock. Galet trött efter skidåkningen och det blir inte mycket sömn för min del på nätterna. De spränger nämligen raviner när det kommit mycket snö och det låter precis som om en bomb, ni vet på film när det är krig. Fick mig en stor chock första natten jag hörde det! "Anton! Hörde du?! Va fan va det?!". Men ingen fara som sagt.. Blir tyvärr lika rädd ändå varje gång jag vaknar av ett Booooooom!

Imorgon är det en ny dag och det blir ett nytt försök på pistvisning, dags att nanna:)
Pusspuss!
Hej å hå va tiden den gå! Ikväll kommer våra första gäster på 12 personer. Snacka om att jag är spänd! Och imorgon har vi vår första pistvisning. Hur ska det gå undrar jag? Systemet är stort och jag har stått på skidor ynka två gånger.. Buu:( Å andra sidan har jag fem månader på mig;) Det blir så bra!

Nu sitter jag här igen, efter en misslyckad lunch med tonfiskpasta (den gick inte hem hos min danska rummy) och skriver lite välkomstbrev, renskrivit mina informations papper och annat gott. Segt vill jag nog säga. Men det är bara att titta ut genom fönstret. Jag är trots allt i himmelriket v

Jag vet det har varit dåligt med bilder, men min kamera vill inte fungera när jag sätter in den i min nya fina MacBook, (storebror, jag älskar den! Tack för hjälpen:). Så där får vara lite förståelse. Den fungerar tack å lov på Antons dator och här har jag lite att bjuda på!










Paradis eller vad?


Louise, Maz, Anders och Ida:)









Rara Simon på The Place:)

Nu är det dags att hämta nycklar. Puss!
Hemma i lägenheten efter promenad ute i kylan. Nu har vi pratat med människor i byn som vi ska sammarbeta med:) Franskafton, picknick, pubcrawl, lifkort och massa massa mer. Mycket är nytt men allt är väldigt roligt. Sånt eget ansvar och grejer:) Att man anordnar allt själv! Riktigt sjovt. På söndag kommer där 12 danska gäster och det ser jag fram emot:) Och vilken tur att Anton kom tidigare! Hade varit ganska ensamt och jag måste nog säga att jag inte riktigt hade fixat allt.. Fick inte ens igång vårt internet:p Jaja jag lär mig! Det är bra att få vara lite vuxen fast jag känner mig som 18 år. Längtar till fredag och lördag, ni kan kanske gissa vad jag ska göra;) STÅ PÅ SKI!!!!! Och på fredag afton ska vi åka kälketur. Då åker min nya hjälm på:)

Nu ska vi se på film jag och Anton och översätta lite mer danska texter.. Jippi.. :)

PUSSPUSS!
Lilla husmor Michaela till er tjänst. Två pojkar i lyan (japp ni läste rätt, där kommer en till!:) gu så trevligt! Så den 25 får vi oss en liten Oskar ner till Avoriaz. Jag kan tänka mig att det blir såhär i fortsättningen.. "Städerska, jag? Nejnej jag tycker bara om att ha rent och allt i sin ordning. Pedant, jag?  Men gud nej! Jag gillar bara att allt ligger fint och snyggt.." Jag kan liksom inte leva i kaos. Johanna vet vad jag menar, sen är man ju lite arbetsskadad. Det är väldigt mycket danska här borta och det kommer nu bli ännu mer. Man får anpassa sig. Varför prata svenska när man kan danska? Pratar jag konstigt när jag kommer hem så vet ni varför. Och min engelska har dragit igång.. Lite knackig men det går väl bra. Typ. Nu har vi (jag) städat lite till och hängt upp en fin stor Nortlander flagga i taket. Passar in med resten av den lila/oranga/limegröna inredningen:) Blev super fint!

Tid att pysa ner och möta Ida och Louise, middags dags!

See yah!
Idag är ingen vanlig dag för det är min storebrors födelsedag! Grattis Niclas:) Igår var vi nere på The Place och lärde känna flesta av de andra guiderna som också ska arbeta här. Riktigt kul:) Och när klockan slog 00.00 ringde jag brorsan och sjöng, pratade lite och så kom en stor saknad. Efter samtalet kubbade jag in på toaletten och tårarna kom och bara rann ner för kinderna.. Inte nog med att jag träffar min bror så lite som jag gör. Nu är man ju iväg och allt.. Ja ni vet när någon betyder så sjukt mycket. Tänk bara när jag får hemlängtan. Herregud! Nä nu ska jag inte tänka på sånt:) Att vara här är fantastiskt. Jag blir så lycklig varje gång jag kommer ut i snön, den friska luften och allt. Det kommer bli en bra säsong!

Och såhär ser det ut hos oss..


Titta här va, Mikki hon kan laga omelett!



Hoppas ni har det bra där hemma! Dags att göra lite nytta:)
Puss!
Idag var det dags att antligen fa aka skidor! Stralande solsken och klarbla himmel. Inte helt fel tro mig!


utsikten fran lægenheten


Fint va?

Nu ska vi ner och handla lite mat! See yah later.
Nu är det lördag natt och jag sitter här med Anton. Snackar skit och jag övar på min danska. Det går ganska bra vill jag säga. Imorgon är det första dagen på skidor och jag längtar sjukt mycket! Ni anar inte.. Min största passion. Nu ska vi snart sova så vi kommer upp imorgon. :)

Snart kommer där bilder.. Jag är seg som vi vet. Men men! Puss på er!
Igår, Dag 1.

Efter 24 timmars bussresa och en riktigt öm rumpa kunde jag äntligen gå av i Geneve och föllfölja min resa mot Avoriaz. En mage sprängfylld  av fjärilar och nervositet upp till örona så satte jag mig i en taxi mot bergen. Två timmar och så var jag framme. För er som inte vet så får man inte köra bil inne i Avoriaz by och jag med min feta packning undrade lite hur fan detta skulle gå. Byn är inte stor så.. men att ta sig från parkeringen till lägenheten hade nog tagit 3 timmar, utan att överdriva. Det var inte omöjligt, men inget jag ville försöka. Fin som jag är gjorde jag som mamma har lärt mig och använde mina bruna Bambi ögon och förklarade för mannen som stannat taxin att jag kom från Sverige och skulle arbeta för Nortlander som guide under säsongen och bo på hotell L'antares. Så förklarade han vägen för taxichauffören och sa att vi gör ett litet undantag denna gången:) Tur det! Jag träffade sen en väldigt trevlig kvinna som hjälpte mig med att få tillgång till rummet och att få in min packning. Tillslut  fick jag bosätta mig i lägenheten. En stor lya med kök, vardagsrum, två toaletter med dusch och badkar, och två sovrum. För 7 personer. Jag tog mig friheten att välja rum först:) Dubbelsängen och balkong. Gilla!! När jag vilat mig lite och tagit en dusch drog jag på mig min oranga Nortlander jacka och bar mig ut i regnet (jepp det regnade faktiskt!). Jag träffade lite människor som jag ska arbeta tillsammans med och två danska tjejer som också är på säsong här i vinter:) Men det blev ingen lång vistelse på baren.. Jag deckade ganska tungt efter ett halft avsnitt Sex and the city. Välbehövt tro mig.

Dag 2.

Idag har det varit strålande sol och jag bestämde mig för att ta mig en runda om i byn, kika och fixa lite grejer som internet, information på Turistbyron och mitt liftkort. Det var stängt och öppnar på lördag liksom det mesta här i byn. Allt håller på att öppnas och göras klart inför säsongen. Så skidåkning får vänta! Annars blev det en tur om supermarket. Nu sitter jag på ThePlace och lånar lite interner eftersom jag inte lyckades med det idag heller.. Uh! Och var ni vad?! Anton kommer på lördag! Så glad jag blev när jag fick höra att han bokat ett flyg en vecka tidigare än panerat:) Mega glad!

Nu ska jag pysa. Hör av mig snart igen! Ikväll blir det middag med tjejerna:)

PUSSAR!

åker jag iväg på bussen:)

Jag är färdig packad nu och det känns riktigt gött! Två smäll feta väskor med allt från skor till kläder, skidgrejer till ett täcke och så vidare. I elva dagar kommer jag leva ensam i min lilla lya innan Anton kommer ner den 17de. Och den 19de kommer våra första gäster! Snacka om att jag är sjukt taggad! Och otroligt nervös men det hör till! Träffat Johanna och Tintin idag för lite avsked. Inte lika farligt som då jag åkte till Västindien och inga tårar har ännu runnit. Kommer antagligen imorgon när jag inser..

Nu är det dags att sova:) Nattinatt med er!

Packar inför imorgon och spelar denna godingen på full volym!
Imorgon åker jaaaaaag!






Vi har firat lite jul här hemma hos oss idag. Så mysigt! Pepparkakor, glögg, julmat och gröt:) Inte helt fel. Det som saknades var en storebror och Kalle Anka på tven. Men det kan jag kolla på den 24 december på svtplay;) Nu har jag bara en dag kvar, En dag?! Det är galet vilka känslor som far runt i magen, huvudet och kroppen. Det känns positivt. Imorgon ska jag packa väskorna och fixa klart de sista grejerna i stan, säga hejsvej till mina arbetskamrater, leka med Johanna och så kommer Jacob över för att hjälpa mig med min nya leksak, en vit MacBook.. Så jäkla fin!

Nu är det dags att nanna kudden.
GodNatt med er!






Avoriaz 07.


Nu är där två dagar kvar i denna skånska vinterkyla och på tisdag åker jag iväg till ett vinterland av ett helt annat slag. Där kommer jag äta stora svampomeletter, dricka en öl till livemusiken på The Place, dricka varm choklad till solnedgången på balkongen och viktigast, åka skidor! Tänk att jag ska till den plats där du en gång va, då jag sa till mig själv att "detta ska jag också göra en dag"!. Avoriaz, 4 år och nu är det min tur. Jag vet att du är sjukt avundsjuk och kanske lite bitter, men jag lovar att tänka på dig när jag åker i den nya pudersnön;). Det är ju trots allt din förtjänst att jag är där!

Du är bäst storebror.



Grrrj!

Jag vaknade imorse men en fruktansvärd huvudvärk. Hjärnan hade nog sprängts i bitar. Min mun smakade som om jag ätit fimpar och jag luktade som en gammal gubbe. Så går det när man svampar. Men jag blev bjuden på en riktigt god och välbehövd brunch när jag vaknat till:) Fröken Johanna och Mia kom in till Köpenhamn så jag äntligen kunde pressentera min blivande sambo Anton, de fem kommande månaderna. En helkväll av dans och goa människor. Gilla!

Nu är jag sjukt trött och förstår inte varför jag är uppe.. God natt!
Att det skulle bli snö i Skåne i vinter kunde jag knappt förstå, ännu mindre detta snökaos! Folk säger det var värre förra året.. Det kan jag inte alls föreställa mig. Jag är glad att jag inte var hemma;)

Men det är mysigt att titta på. Mamma och jag är hemma och lyssnar på musik, dricker kaffe och slår in julklapparna. Vilken känsla! Förra året firade jag inte jul och tro mig i Västindien kunde man inte snudda vid julkänsla eller julstämning. Det kändes bara helt fel att lyssna på julmusik och äta pepparkakor i den värmen. Helt värdelöst! Detta året blir bättre. Snö och skidåkning:)

Min julklapp till mig själv i år blev..


en Onepiece!

Jag vet att några av er tänker, men hallå du har ju redan en lilla gumman?! Jaja I know. Men vafan, kan man inte ha två? :) Jag kommer leva i min Onepiece nu när jag åker iväg! (Iallafall på rummet). Och jag kan inte bli retad, för Anton har en också:D Haha! Klockrent.

Nu ska vi fortsätta mysa och pynta huset i rött, stjärnor och tomtar! Vi hörs sen.
is you.

1 december. Snön den faller och faller, allt är täckt av ett vitt täcke, kylan gör en röd rosig om kinderna och det knastrar under fötterna när jag går. Jag älskar vintern:)

Julklapparna är färdiga efter dagen tillsammans med mamma, då vi firar tidig julafton på söndag. Mys! En mixer är inhandlad och nu kan jag göra mina smoothies när jag är borta och därmed en toaster. Känns riktigt bra att ha allting färdigt! Tillochmed har jag hunnit vara hos läkaren idag. Jag blev skickad till Mammografikleniken i Malmö för ett par veckor sedan, då de gjorde ultraljud på mitt ena bröst för en knuta. Men det visade sig att allt var helt normalt och såg bra ut. Dock var de en väldigt obekväm situation med gell på bröstet och en manlig läkare som kände och klämde. He he.

Nu ska jag och mor titta på Hook som spelas på kanal tv4Film :) En av mina favoriter som liten! (Och fortfarande är).

Kram!