Idag skiner solen utan ett moln på himlen och det är varmt & skönt på vår balkong. Jag har varit på jobb två timmar imorse, sen börjar jag igen kl 19.15. Så kan jag passa på att njuta av bästa utsikten och härlig "värme". Kanske mina bleka kinder kan få sig lite färg? :-)
 
/Mikki
Ny jacka från Burton.
 

Så var det fredag och på måndag är det nyårsafton. Själv ska jag arbeta men hoppas såklart att gästerna inte stannar allt för länge. Jag vill gärna också fira! Men annars är det jobb ikväll igen, och under dagen idag har jag ätit en lång lunch med James och ska nu ut på en promenad. Jag känner att jag spenderar lite mycket tid i sängen på dagarna, framförallt nu när vi köpt internet över säsongen (19.99 euro! Riktigt skönt:-).. Sover till 11, snozar och myser kvar till 13, äter frukost och tittar på sex and the city, avsnitt efter avsnitt, kanske går ut och går en sväng i byn.. Vipps så är klockan 18.30, börjar om en timme och måste äta middag! Längtar till 7 januari då vi kan åka skidor igen. Eftersom vi har "arbetarnas skidpass" som endast kostade 450 euro (7 gånger i veckan kostade 1000 euro!!), så är det inte tillgägligt under den 22 dec - 6 januari. Lite segt men det är under denna tiden som man jobbar som mest dag/kväll och inte orkar åka ändå. (Inbillar jag mig för att det ska kännas bättre!) :-)
 
Hej med er!
/Mikki
Eftersom min fina kille James kommer från England och firar sin julafton idag, så har vi en julafton andra dagen i rad:-) Vi öppnade ett par igår, och imorse de andra paketen. Känns lite lustigt, då man är van vid andra traditioner. Inte för att jag har firat varken julafton, nyår eller min födelsedag hemma i Sverige på 4 år nu.. Guadeloupe i Karibien julen 2009/2010, Avoriaz 2010/2011, Avoriaz 2011/2012 och nu Sauze D'Oulx 2012/2013. Tänk snart är jag 23 år gammal!
 
Jag har gjort mycket under dessa fyra år när jag tänker på det, skaffat mig underbara minnen, vänner och sätt olika platser. Vi får väl se vart vi hamnar efter denna säsongen:-)
 
 
Nu är det dags för lite brunch, och om en timme pyser jag till arbetet!
 
/Mikki
 
 
Här borta i Italien har jag lite eget julfirande i sängen, och det är bättre än inget.
Eftersom jag är the only svensk i Sauze så är det bara jag som firar idag.
25 december, imorgon är det James tur och resten av byn att ha sin Julafton.
 
God Jul till er där hemma, läser ni min familj detta så ska ni veta att jag saknar er!
 
/Mikki
22 december, och på måndag är det julafton.
 
Galet! Tiden har sprungit iväg här borta.
Jag och James har åkt skidor nästan varje dag sen vi anlände.
 

Två datornördar!

Skidåkning i Montgrnevre med Ben, Charlotte, jag och Tina!

Mot Sestriere:-)

:D
 
Det är inte helt fel här borta. Men jag kan ändå inte låta bli att känna mig ensam.. Att vara enda svensken i umgängeskretsen är svårt ibland. Jag kan inte alltid uttrycka mig rätt, ord blir fel och det gör mig lite ledsen ibland.. Kanske bara jag som är gnällig, men jag saknar min lilla Bulle (Julia) och att hänga med henne. Vi kan prata våran american/british/svenglish engelska, och vi förstår varandra perfekt! Jag vill inte säga att jag blir "mobbad" för min engelska, men när jag säger fel ordval eller liknande, då är det svensken dom skrattar åt. Nu vet jag percis hur min mamma känner! (Älskar dig mamma och din svenglish är bäst!!!)
 
/Mikki
 
 
 
 
På fredag börjar heltid på Del Falco, och inte förrens den 6 januari är jag ledig igen. Men som jag sa, efter det tappar jag ned till två/tre dagar i veckan:-) Rättså najs!
 
Jag ska också ha min första jul tillsammans med James, vilket är så mysigt! Han har fixat en julgran och allt.. Snacka om att ha en super kille, en julgran har jag inte haft på 3 år. Och att klä den tillsammans med julmusik i bakgrunden var något alldeles extra!
 
mikki

 
Igår va de off-pist åk!
 

LÖV IT!
 

mikki
Här borta i alperna leker livet.
 
Jag har fått ett arbete i en liten restaurang som heter Del Falco. Samma ställe som vi höll Italiensk afton förra säsongen då jag arbetade för Nortlander. Känns jättebra! Blir heltid under jul/nyår och efter de kring den 6 januari tappar jag ned på timmar och ska lägga all fokus på skidåkningen.
 
Snön ligger fint både i byn och uppe i pisterna, 6- grader och det sägs att de ska bli snöoväder i helgen. Jippi:-) James och jag har varit ute och åkt idag, riktigt bra åkning!
 
Dags för middag nu:-)
 
Kärlek.
Jag älskar vinter!
 
 
Snön har verkligen verkligen kräkt ned här i alperna, och snön är torr, kall och perfekt att åka på. Det var länge sen jag såg såhär mycket snö! Det som saknas här borta är... JULIA!!! v
 
Nu ska jag göra mig klar inför kvällens jobb:-)
/Mikki
Här har vi några av de otroligt duktiga italienska killarna som leker lite i off-pisten:-)
Kanske något jag kommer kunna göra i slutet av säsongen? (I wish!!)
 
http://www.mountainmovies.co.uk/
 
/Mikki
Igår körde pappa oss till Hyllie för att vi därför skulle ta tåget mot Kastrup kl 07.45.
 
Det blev en lång resa efter de vill jag säga. Flyg till Milano, buss till tågstationen, tåg till Torino, bytte tåg vidare till Oulx och sen kom Frank med Bobby och hämtade oss:-) Så klockan 18.50 var vi framme i Sauze D'Oulx. Både jag och James var vrålhungriga då vi inte ätit speciellt mycket under dagen, så en hamburgare inne på GhostBar var inte helt fel. Sen fick vi också sällskap av de andra, pratade massor och kom inte i säng förrens klockan blev halv ett. Vi båda sov som två bäbisar efter de:-)
 
Nu idag har vi ätit en lång frukost, gått en promenad, pratat med dem vi ska arbeta för och annat gott. För min del så känns det fortfarande konstigt och nästan overkligt att vi ska vara här hela säsongen, samtidigt som det inte var alls länge sen jag var här. Sen då Julia inte är med blir det också en märklig känsla, för vi hänge ihop varje dag förra vintern. Nu är hon tillsammans med Pete i Avoriaz över vintern och självklart kommer vi att hälsa på varandra, men det är ändå inte samma sak. Bättre än inget "I guess":-)
 
Nu har vi ätit lite lunch och ska titta på en film. Snön kräker ner där ute och imorgon ska vi ut å åka. Hur sjukt är inte de, galet!
 
 
Mikki
 

Min Julia & Pete har varit på besök sen i torsdags, men ska vidare idag mot alperna. De tänker satsa på de franska alperna, men jag är lite ego och önskar att de i slutändan (om de varken finner arbete eller boende) kommer till oss i Sauze! Den chansen är lite så stor.... Tråkigt:-( Älskar att umgås med dem, alla vi fyra! Vi är som en liten skidfamilj:-)

/Mikki

Idag har det varit en packa-väskorna-dag. Och det är inte lät när man är två och ska flyga! Endast ena paret av mina skidor kommer med på bär vända och mina Armada VJJ får hänga med pappa ned. Känns lite surt, då det har kommit så galet mycket snö där nere! Får hyra ett par powder skidor i Sauze om det blir offpist åk någon dag:-) Sen fick jag nya pjäxor av pappi här om dagen, från Nordica.

Nu ska jag in till Emporia och jobba, detta blir ju min sista helg i Sverige.

mf