Så är det helt klart ibland när det gäller mig!
 
Men ibland behöver man sig en riktig tankeställare för att förstå hur bra man faktiskt hade det, och hur fel en del val är. Efter ett par dagar här på hotellet så inser jag hur detta arbetet påminner mig om mitt jobb på Guadeloupe, och vilken nitlott vi dragit. Så kan det gå! Men bortsätt från arbetet så är här väldigt fint, naturen är precis som det alltid är i alperna, magiskt. Det ser overkligt ut när man går på promenad och det är underbart men den friska luften.
 
Dags att fixa och städa,
kramis!
Så var vi framme i de franska alperna efter en låååång resa.
 
I måndags natt kl 2.00 tog vi bussen till Manschester flygplats och var framme kl 05.00, vidare med flyget kl 7.45 som förde oss till Geneve flygplats. Vi var framme vid 10 tiden och mötte upp de andra som också ska arbeta på samma hotell. Dock fick vi vänta till kl 17 med att åka vidare upp till bergen då det var ett par andra som också skulle åka med bussen. Så under den tiden tog vi en tur till IKEA. Köttbullar med brunsås och potatismos:-) Det kändes inte helt fel. När vi väl kom fram till vårt blivande hem för två månader så åt vi lite middag och sen blev det tidig kväll till sängs. Var som en zombi under middagen och det behövdes sömn för både mig och James.
 
Igår började dagen med frukost tillsammans med våra kollegor och därefter började städningen på hotellet. Just nu är vi endast ca 8 stycken som är på plats, alla såkallade chefer, chefassistenter, två guider och lilla jag som är en så kallas "HA", hotel assistant.
 
Alla är jättetrevliga och hotellet är stort som tusan, sen snöar det idag och det är kallt. Så det är inte som på Mallorca förra sommaren:-) Men de gör inget!
 
Såhär ser det ut hos oss.
 
mf

Underbar dag och härlig kväll i Baildon med lite engelska människor. José bakade en super god tårta och vi spenderade kvällen ute i trädgården, BBQ, drinkar och det blev en del svenska "lektioner" haha! Såklart alla fula ord som man aldrig får använda:-) Hoppas ni också hade en fin kväll.

Puss Mikki

Jag förstår inte hur jag kan bli så trött hela tiden. Går och lägger mig tidigt men kommer inte upp på morgonen och kan lätt sova en timme under dagen? Om en vecka blir det andra bullar, då är det dags att ta flyga över till Frankrike.

mf

På fredag är det svensk midsommar och eftersom jag inte kommer att kunna åka hem och fira detta har jag bestämt mig för att det ska firas ändå, på engelsk mark! Men, lättare sagt än gjort. Jag presenterade vår svenska tradition igår för min kille och hans bror, förklarade att det är såkallad midsommar, hur det firas och varför (eller varför och varför, jag försökte), vad för typ av mat, snaps, kransar, lekar, blommor under kudden och midsommarstången. Hela grejen med att göra en egen stång klädd i blommor var inget de hade någon susning om (jag lovar, att försöka förklara en midsommarstång i ord är inte det lättaste!) och tyckte mest att det såg super tramsigt ut när jag visade bilder, därefter tillägga att man ska dansa runt stången, hoppa som en groda och sjunga.. Jag är en riktig invandrare känner jag när ingen förstår ett smack, med mina jäkla svenska traditioner. Men som tur är tyckte dom att det lätt rättså kul och det verkar som att min midsommar kommer att hända. YES! Dock kommer jag nog att få göra det mesta själv:-p Vi får väl se hur det blir och jag hoppas verkligen att det är fint väder på fredag!
 
 
mf

Lite nya fina armband för endast 2,50 pund, billigt villsäga!

mf

 
Förra veckan var jag på zoo med Luke och hans flickvän José:-)
Tigrar, lejon, stora kaniner och massa annat kul!
 
mf
Min fina lillkusin (som inte är så liten längre) tog studenten i tisdags.
Önskar jag också varit där, stort grattis till honom:-) v

 
 
När jag tog studenten..
De sista tre-två månaderna när det närmade sig studenten kom man närmre alla i klassen, hittade på saker tillsammans och pratade mer med andra än vad man gjort under de tre åren man gått tillsammans (jag bytte ju klass efter första ring så för mig blev det två).
 
Jag minns när jag tog studenten, fyra år sedan och det känns som om det var igår. Det var en helt fantastisk känsla, något jag aldrig känt förr och jag ville bara hålla kvar i den så länge det gick. Frihet, lyckorus efter lyckorus, kung över alla och som om att "ingen kan stoppa mig nu, för här kommer jag!", i den stilen. Champangefrukost hemma hos Katinka, då vi stod tillsammans hela klassen, sjöng, dansad och drack skumpa. Allt fortsatte när vi kom till skolan och träffade de andra klasserna och gemenskapen blev så stor. Sen då vi stod på trappan utanför Sundsgymnasiet, tjejerna i sina vita sommriga klänningar och killarna i kostym, alla hade vi våra studentmössor som vi bara hade lägtat i veckor efter att få ha på oss, äntligen var dagen här. Lite regn kom men vad gjorde det, vi tog studenten och det kändes som solen var framme ändå.
 
Dagen efter var det däremot en helt annan grej (det kan ha berott på intaget av alkohol dagen innan kanske....). Jag blev lite ledsen för det var då man insåg att det var dags att börja ett helt nytt kapitel i livet. Plugga eller jobba, resa eller spara pengar? Så många obesvarade frågor som man själv skulle sätta svar på. Och alla kompisar, vem man fortfarande skulle komma att hålla kontakten med. 
 
Idag sitter jag här i England och är 23 år gammal. Jag har vuxit otroligt mycket när jag ser tillbaka på hur jag var när jag var 19 år. Min självkänsla och mitt självförtroende har blivit starkare. Såklart har man perioder då man tvivlar på sig själv och vad man kan prestera, framförallt eftersom jag rest mycket och gjort många säsonger. Det jobbigaste med det valet är att komma hem och söka jobb eller försöka bestämma vart man ska åka för att kunna få ett bra jobb som man känner att man vill arbeta med. När jag varit på vinter säsonger så har det aldrig varit några problem, då har jag alltid varit väldigt positiv och stark, för jag känner att "jag vet vad jag gör och jag älskar detta, jag brinner för detta!". Men när säsongen är slut och sommaren närmar sig då kniper det lite i magen. Jag har ingen utbildning, som gör att jag kan söka och arbeta med det som intresserar mig. Jag vill tillexempel gärna jobba på ett spa eller kanske på dagis, och då ska man ha någon form av utbildning. Det är då jag får ångest och känner att jag inte duger, framförallt när jag inte kan komma underfund med vad jag vill plugga. Jag var aldrig den som visste direkt efter gymnasiet vad jag ville "bli", min enda tanke var "jag vill inte plugga mer nu på länge", på gott och ont. Jag antar att jag inte ville slänga mig in i en utbildning eller kurs som jag sedan skulle inse att detta vill jag nog inte riktigt jobba med i framtiden, eftersom jag inte var 100% säker. Många andra runt mig var väldigt drivna av deras drömmar och visste exakt, vilket jag tycker är så himla coolt. Det felet jag gör är att jag jämför mig med andra när jag kommer till den känslan, i slutet av säsongen. Jag får panik och vill också ha en lägenhet, fina möbler och ett kul fast jobb.. Så går det lite tid och jag tänkte något helt annat. "Gräset är alltid grönare på andra sidan." Sen ska man inte jämföra sig med andra, man ska hylla sig själv för de valen man gjort. Som att resa har varit det bästa valet jag gjort, jag älskar skidåkning och det är där jag hör hemma. Nu vill jag bara hitta en plats där jag kan bo hela året runt, med ett arbete och bygga upp ett liv där. Jag vill ha alla mina grejer på en och samma plats, möbler som är mina och ett kök fyllt med kryddor som jag inte behöver slänga efter 5 månader:-) För er som har gjort säsong kanske förstår vad jag snackar om.
 
Men jag undrar om jag någonsin kommer att hitta en utbildning som tar mig till den karriär som jag trivs i, det kanske aldrig kommer? Jag kanske är en av dom som gör lite allt möjligt eller vad vet jag. Vips kanske det säger i huvet så vet jag percis vad jag ska göra:-) Just nu vet jag att jag ska ut på en lång promenad och sen ska jag kolla på film, så var det med det!
 
Kram och ta det jag skriver med en nypa salt!

Nedräkningen kan börja, om 11 dagar, den 25 juni åker vi till Geneve airport och vidare upp till bergen och alpbyn Belle Plagne. Tjollahoppsanhejsansa!

Puss

Goooodkväll!
 
Inte mycket händer, lite tv-tittande och regnet öser ned ute, men ikväll kommer James tillbaka och det ska bli spännande att höra hur det gick på jobb grejen i London. Det känns lite lustig att vi åker om 17 dagar till ett helt nytt äventyr, då vi bara för några dagar sen höll på att hemma sätta oss i England. Livet är lite som en chokladask:-)
 
 
Har förresten lite sug på att göra en tatto, vad tycks om denna? Det är lite för min kärlek till alperna, kanske låter lite töntigt men det är där jag känner mig mest lycklig och hemma på något sätt.
 
mf
 

 
Sitter och kikar kläder inne på surfdome.com, massor av coola grejer har jag hittat + att det är rea på en del:-) Inte helt fel de!
 
mf
 
 
För drygt en timme sedan åkte min lilla prins med tåget till London. Där ska han på utbildning inför sitt guide jobb i Frankrike. Tyckte lite synd om honom med tanke på att det inte var länge sen vi var där och den resan var inget vi ville göra om igen. Men han kommer hem imorgon kväll igen:-) Igår var vi på bbq hemma hos Sarah tillsammans med lite andra människor. Lite cider, god mat och gott sällskap, en riktig sommarkväll! Nu ska jag städa rummet, tvätta och sen lägga mig i solen. Det förvånar mig hur otroligt bra vädret varit de senaste två veckorna, strålande sol och värme på 23+! Summertime:-)
 
Puss!
God eftermiddag.
 
Då var där lite andra saker som hänt och det är dags att fylla väskan med kläder igen. Som jag berättade vart vi erbjudna jobb i vinter för ett engelskt reseföretag till alperna, och dagen efter vi fått den informationen så ringde dem igen och erbjöd oss en ställning nu till sommaren. Visserligen en kort säsong, den 27 juni till mitten av september. Från början efter vi lämnade Sauze D'Oulx i början av april så var planen att stanna bland bergen, att åka till Lake Garda (Garda sjön) vilket inte blev av. Därefter fick jag panik som jag alltid får efter VARJE vinter, kände mig trött på att resa, leva i en resväska och skulle tvunget hem till Sverige, hitta ett heltidsjobb och finna min framtida utbildning. När vi båda insåg att det inte var tillfälle att bosätta oss i Skåne så tog vi beslutet att åka till England.. Sommaren har slagit igång och det är riktigt skönt här, men en sån "hemma-känsla" har jag inte funnit. Jag kommer inte till ro med mig själv, det har blivit allt förmycket resande fram och tillbaka under dessa två månader vilket är lite jobbigt, jag behöver rutiner!
 
Hur som helst så ska vi till en alpby som ligger i Frankrike, La Plagne och på Chalet Hotel des deux domaines ska jag arbeta och James ska vara guide. Kolla annars på http://www.inghams.co.uk/lakes-mountains-holidays/hotels/item415735/chalet-hotel-des-deux-domaines/?departurePoint=LGW&dateFrom=24/07/2013&duration=7&adults=3&children=0&infants=0
 
 
Så nu vet ni det:-)
Kram!
Godmorgon!
 
I england har det blivit sommar och solen har varit framme väldigt mycket de senaste dagarna. Jag har bruna kinder och njuter :-) Positiva nyheter från intervjun i förra veckan, jobb är garanterat för oss i alperna från november och de känns helt jäkla underbart! Italien, vi ses om några månader.
 

Promenad hem från intervjun i tisdags.
Lite solsken i trädgården!
 
Och på tal om jobb.. Jag har varit på min andra intervju här borta på ön, i Leeds i tisdags. Vi får se om jag får svar i dag eller imorgon, intervjun kändes jättebra och det är oftast då det inte gått bra för min del:-P Känns det som! Den andra intervjun kändes ju inte alls bra och vips så gick de ändå inte helt fel! Hoppas iallafall.
 
Kramen!
Här händer det grejer ska ni veta!
 
I torsdags åker vi som sagt ned mot Londons trakter för att gå på en intervju för ett reseföretag. Både jag och James hade intervju på fredagen (dock inte tillsammans), men de gick ändå! Det var en mattematik övning, som jag kan tillägga va jääääättesvår, framförallt för mig som inte förstod de engelska orden eller frågorna. Sen var där en skriftlig uppgift, svara på frågor som "Describe your favorite holiday resort", "what does a butter knife, a sword and a wood saw have incoment?" och lite andra kluriga uppgifter som var omöjligt för min hjärna att räkna ut. Kort sagt. Dock var där en sista muntlig intervju där det kom tusen frågor och mig själv, vilket förhoppningsvis gick bra. Också en presentation, ett såkallat "välkomsttal" inför ett välkomstmöte med gäster, så där satt jag och fick göra en liten presentation om veckans aktiviteter, väder inför veckan och sånt som är bra att veta när man åker på semester. Jag valde att använda mig av Avoriaz eftersom jag gjorde min första säsong där och älskar skidorten. Det gick bra tycker jag, förutom då jag glömde det engelska ordet för skidbackarna, ski runs.. Efter några sekunder så blev det rätt! Här har ni en liten snutt av mitt tal.
 
"The Portes du Soleil is one of the largest ski areas in the world and Avoriaz has 650 km of ski runs with pure Happiness! Whatever your level are, the ski area guarantees you different runs everyday, for the whole week, you will find a wide choice of slopes"
 
Imorgon eller på tisdag får vi veta mer om det blir ett eventuellt arbete inför vintern, vi håller tummarna men blir de inget så är det inte hela världen.
 
 
På tisdag ska jag dessutom på en till intervju i Leeds center, men den vill jag inte ens tänka på för jag blir så nervös! Fånigt men så är det:-)
 
Kram Mikki!