.. att jag arbetar extra som guide?
 
 
Här har vi Fredrik som är Nortlander guide iår och mig i en Ingmans jacka. Jag jobbar nämligen extra och hjälper till med pistvisningar dem stora veckorna, vilket är super kul! Det är de som jag saknar med att vara guide, att åka skidor med glada gäster på skidsemester, för det är verkligen så att alla är glada när de är ute i backarna:-) (undantag när det regnar såklart!). I söndags tog jag en grupp runt i Sauze D' Oulx pister, och idag tog jag samma grupp över till Sestriere. Imorgon bär det av till den franska sidan, Montgenevre!
 
mf
 
Här vill jag bo ..
 
 
Jag sitter inne på Hemnet.se och drömmer mig bort lite. Detta underbara hus befinner sig i Orsa, långt upp i Sverige där jag förhoppningsvis kommer att göra en utbildning nästa år. Det blir förmodligen ett till år att resa och arbeta för ett företag (än så länge är endast ansökningen skickad), annars att vi bosätter oss någonstans i ett år för att lägga undan pengar inför nästa år. Utbildningen heter Scandinavian College of travel & tourism, Skandinaviska Turism och skidlärarutbildningen. (kolla scottorsa.se) För er som känner mig väl, vet ni hur mycket jag vill göra, och att mina planer ändras från ena stunden till den andra. För i sommras var jag helt besluten att jag ville bli hud/spa-terapeut, och visserligen vill jag det nu också, men jag har insätt nu dessa två månader att jag älskar skidåkning och alplivet alltförmycket för att kunna bosätta mig i Sverige/Danmark eller något land utan möjligheten att åka skidor på vintern, en vecka om året blir förlite.. Så den långsiktiga planen är att för mig att göra en skidlärar-utbildning och därefter bosätta oss i alperna, James har ju sin utbildning och är frisör sedan 8 år tillbaka. Och denna utbildningen har också en del mer att erbjudan än endast att bli instruktör, vilket är tryckt. För mig är det viktigt att få ut mer utav det, om jag nu ska sätta mig i skolbänken igen. 
 
Men men, det är ju nästa år, det kan ju ändras igen. Helt plötsligt kanske jag vill bli läkare;-) Eller inte! Hihi:-)
 
mf
 
Från vänster: Jag, James, Stefano & Matteo
Mysigt värre!
 
Efter vi ätit middag igår beslöt vi oss för att inte gå ut, utan gå tidigt i säng för att komma upp tidigt dagen efter. Idag alltså, och det gjorde vi:-) En heldag i Sauze och Sansecareo (?), härliga vårvindar och snön var helt perfekt! Vi åt lunch tillsammans med James pappa som är på besök och efter vid 14 tiden var det dags för mig att åka ner till jobbet. PR-jobbet går jättebra, det är riktigt kul! Frisk luft och prata med glada människor. Nu är jag nere på mitt andra "jobb", lite tvätt ska göras men efter blir det film. Alperna är ganska najs;-)
 
mf
Ikväll ska vi dansa!
 
 
 
mf
Detta är två av mina favoriter som jag älskar.
 
Den första är en ansiktskräm, som jag endast hittat på apoteken i Franska alperna. Första gången jag köpte den var när jag åkte till Val Thorens 2011. Den doftar så galet gott, återfuktar huden och får den att kännas väldigt mjuk.
 
Parfymen har varit i min ägo sen jag första gången fick den i födelsedags present när jag fyllde 17. Det är min lukt helt enkelt:-) Kryddig, söt och lite sensuell.
 
mf
Utanför vårt fönster
 

Jag och James i ett skyltfönster, småkändisar?

Svenskafton häromkvällen! Hemmalagad brunsås med köttbullar och potatismos är jag mästare på!
M som i Mikki :-)
 
mf
 
Jag gjorde lite shopping för två veckor sen inne på asos.com som hade stor REA och nu är grejerna kommit!
 
 
Jag älskar verkligen klänningen och den marinblå tjocktröjan, och skjortorna passar både mig och James:-) Dock har tröjan som är beige gått sönder redan (använd en gång) och den blodröda, långärmade tröja kom inte, utan där kom en annan:-p
 
mf
Jag tänkte att jag skulle visa lite vad jag fick i julklapp&födelsedag. Jag fyller ju år så tätt på julen, redan 19 dagar efter julafton. Stackars mamma och pappa, kan inte ha varit lätt att ha en skitunge (kära storebror!) som fyller år den 14 december, sen julafton den 24 och sen den andra snorungens födelsedag 12 januari! Jag tror mina barn ska bli sommarbarn;-):-)
 
 
Vantar från Hestra, julklapp till och från mig själv:-)
Julklapp till James från mig
Super söta "slippers" från James mormor:-)
Bästa jackan från Farmor&Mormor&Farfar&Karin!
Gullig mössa från mamma&pappa i födelsedagspresent:-)
Härlig halsduk från min sötnos! (Tidig födelsedagspresent:-)
Underbart halsband från min Julia & Pete!
 
mf
Igår spenderade jag hela dagen i snön, och härlig puder åkning!
 
Det kom säkert en meter på tre dagar och igår hyrde jag lavin-kittet, puderskidorna var på och det var bara att köra. från 9-16 och vi hade orörd snö på varje åk vi gjorde. Helt underbart! Jag har hoppat högt från "klippor" och landat mjukt i snö:-) Vid lunch tiden körde vi ut på öppen yta och rätt som det var hörde jag ett jäkla riv. Åååååh nej! Nu tror ni kanske det var en lavin jag snacka om, men jag lyckades köra rätt över en stor sten med högra skidan.. Gissa om det syntes:-( Ett djupt hål och en stor riva under mina fina Armada bäbisar. Ojojoj det kändes i magen. Så går det ibland! Hur som helst fortsatte dagen, grymma åk och jag har nog aldrig varit med om så bra snö. Tunn och lätt snö, som att glida fram på moln. Och igår på kvällen lämnade jag in mina pärlor till en skidbutik som fixat dem till mig:-) Nu är de som nya igen!
 
Idag har jag och James varit hemma och tagit det lungt. Hela kroppen var mör men anledningen till att vi ställde in vår skidåkning idag var på grund av min stortå, som blivit infekterad. Hela tånageln är tjock med en vit/gul färg och det kommer var ut ur naglen, det gör också väldigt ont. Något tips om vad jag kan göra åt detta? Usch..
 
 
mf
 
 
Sarah Burke

Så jäkla duktig tjej, four-time Winter X Games guld medalist och vann the world championship i halfpipe 2005. I lördags var det ett år sedan hon dog. 
 
mf


 
Här har vi då en del bilder från då min favorit dansk var på besök hos oss här i Italien. En riktigt bra vecka! Han åkte hem i söndags så nu är det tillbaka som vanligt i lägenheten. Jag har också fått ett nytt extra jobb, och står som inkastare till en bar/resturang. Måndag till onsdag från kl 15-17, och jag tycker faktiskt det är kul! Sen får jag ju gratis glögg och mat vilket inte är helt fel:-)
 
mf
Här i alperna har vi det ganska bra idag!
 
 
Njuter av livet helt enkelt:-) På söndag åker Mads hem till sitt Kph, vilket är ganska tråkigt tycker jag. Men jag är så glad att han kom! Det har varit fantastiska dagar med honom här i Sauze D'Oulx. Och när man tänker på det är det inte alls långt kvar. Det blir alltid så på säsong, det går så snabbt tiden! Men nu ska vi fortsätta hygge i solen.
 
mf
Då man lever livet som en säsongare och är borta från sitt hemland i sex månader, bor i en liten alpby, med varken tv eller radio i lägenheten, då blir man ganska isolerad från media i omvärlden. För att hålla mig någelunda uppdaterad besöker jag aftonbladet varje dag.
 
från aftonbladet.se

En masskrock nere i Skåne.
 
från aftonbladet.se
 

En 22-årig kvinna som stal ett tåg och körde rakt in i ett bostadshus i Stockholm. Hur f*n tänkte hon? 
 
80 personer har dött i en explosion i syriska Aleppo.
 
 
Otäckt. Under en dag har detta hänt.. Så mycket sjuka saker som händer ute i världen. När man är här borta är det som om bara skidåkningen existerar, och man glömmer resten av världen lite och lever i sin lilla bubbla. Det är tur att det finns internet, och hemsidor. Tänk om det varit som för 30 år sedan, då man inte hade hälften av de tillgångar som vi har idag. Min pappa var ute och reste då han var 20 år gammal, ett år i USA och han kunde ringa hem en gång i veckan för att prata med farmor, ungefär. (Jag tror det var så de va, men kanske får finslipa den teorin:-).
 
mf
 
 
Här i Italien är det kallt som attans. 9- och det är skyar, så vi skippa skidåkning idag för att hänga hemma i värmen istället. Och helt plötsligt har vårt internet börjat fungera igen! Hoppas det gör det i resten av säsongen bara.
 
 
Och i söndags åkte min pärla tillbaka till Avoriaz.. Jag ville ta hennes bilnycklar och gömma dom, men det gick såklart inte:-( Och en timme efter kom där en danski på besök. Mads! Igår åkte vi skidor och på kvällen hade vi egen barcrawl. Dans inne på Miravallinio! Blev en stor frukost med toast imorse:-) Gottigott!
 
/Mikki
Då var man ett år äldre och kanske lite klokare. Inte i fredags kanske;-) Hihi!
 
I fredags kväll knackade det på dörren och gissa vem som stod där, MIN älskade Julia!! Hon och James hade filurat och grundlurat mig totalt. Jag hade ingen aning om deras planer. Jag blev så himla glad! I fredags åt vi middag hemma i lägenheten och hade en utgång på kvällen för att fira. Igår låg jag och Julia kvar i sängen och mös hela dagen. Senare hade James bokat bord uppe i en resturang i pisten, där vi åt en riktig Italiensk middag. Vi blev hämtade av en kille med sccoter för att komma upp. Åhh snacka om en bra födelsedag! Två av mina närmsta kära vänner, min bästa vän och min kille. Jag hade en väldigt, väldigt, väldigt bra födelsedag ska ni veta.
 
Nu idag har vi hängt med den nya Nortlander guiden Fredrik som anlänt till destinationen. En lång promenad i byn, rundtur och massor av kaffe. Gottigottigott!
 
 
/Mikki
Vi som köpt internet i lägenheten..
20 euro och det fungerade i en vecka. Irriterande? Yes..
 
I måndags var det dags att åka skidor igen, men då jag var ute i söndags kväll så blev det sängen heeeela dagen. Inte fel det heller. Nu arbetar jag tisdag, onsdag och torsdag kväll nere i ett hus. Jag städar lite och pysslar:-) Och det är så mycket bättre än jobbet på resturangen. Här bor också en katt som heter Freddy, en översocial, gosig stor pojke som hela tiden vill vara nära. Nästan som en Purry, fast två gånger större i storleken. Och när jag ska laga middag ska han speciella vara med. Vilken katt gillar inte kyckling och annat kött, typ. Nu ligger han här i soffan brevid mig och snozar.
 
 
Men det har varit skidåkning resten av veckan:-) Härligt!! Och vet ni vad? På lördag fyller jag år... 23 vintrar.
/Mikki
Sista dagen idag, som vi säger här borta!
 
Jul&nyår har varit kaos här i alperna, fullt med Italienare och folk som är på semester. 40 min kö i de pyttesmå matbutikerna som är här och allt har varit slut i hyllorna. Men idag åker nästan alla hem och det blir mer lugn&ro:)
 
Jag har jobbat en del på kvällarna, och har också bestämt mig för att byta jobb. Något som passar mig mer och där jag trivs, och slipper känna "jag vill verkligen inte gå till jobbet!". Livet är för kort för att gå runt och må dåligt. Jag är inte en person som tänker ta skit jag inte förtjänar, och det tycker jag ingen ska behöva göra.
 
 
Det är inte mer med det, jag har andra saker i livet som jag är så lycklig över. Som världens finaste James, min underbara familj, goa kompisar och jag är i den miljö som får mig att må som bäst.
 
/Mikki
Nyårslöfte, kanske aldrig mer röka?
 
Gårdagen är ett slag i huvudet och det känns som om jag svalt ett askfat. En hemgång på kl 07.30 efter en kort kväll på arbetet, fastklistrad vid baren och en reeeedlös fylla. Minnesluckor, ont i fötterna efter dans och nu är det hamburgare som gäller. Ikväll väntar arbete igen, MEN! Mina, underbara, bästa föräldrar+storebror kommer på besök:-) Åh jag kan knappt vänta! Och imorgon ska vi åka skidor tillsammans. Jag har inte åkt skidor med min bror på 4 år nu? Det kommer vara en tävling vem som åker bäst och snabbast;-) Haha! (Jag kommer vinna såklart!).
 
Två slagna hjältar..
 
Hoppas ni hade en bra nyårafton, med fina minnen och massor av dans.
/Mikki