Nu är vi hemma efter en långpromenad i regnet. Vi var nere i Santa Ponsa och åt lite lunch, jag åt en cheesburgare med stekt ägg och massa sallad, och James åt en.. Sundaydinner? Potatismot, någon sås och korv. Mja inte riktigt min smak på mat. Det är weird, hur våra kulturer krockar då det kommer till mat. Som frukost tillexempel, typisk engelsk är sånt som, sausagesandwich, fried eggs on toast, baked beans on toast.. Jag tycker om svenskt Wasa knäckebröd med ost och gurka, med ett kokt ägg och kaviar. Ja, så tokigt det kan vara!
 
 
mf

För då kommer världens mest efterlängtade mamma&pappa:) Fy va jag ska krama dom! Hoppas vädret blir bättre nästa vecka också, då denna veckan varit kallare, regnig och en del åska. Hösten är påväg till Mallis också.

mf

Igår kom där in en dam med en underbar liten valp, Peggy. Jag blev blixt kär! Så himla gullig, och blir inte mycket större. Hon frågade dessutom om någon av oss ville adoptera henne, då ägaren inte kunde ha henne kvar.

Är det illa om jag kommer hem med min egna lilla valp?:)

mf

För nu börjar det! Fyyy..

mf

Idag var jag tillbaka på jobb! Men jag är ledig imorgon:)
 
En av våra svenska kunder ringde imorse för att boka tid på salongen. En väldigt trevlig dam från Östermalm, och passade på att uppdatera sig om vädret, vilka kläder som hon & sin man skulle packa med sig. Jag beskrev vädret här på mallis, som en väldigt bra svensk sommar. Det blev hon väldigt glad att höra, då den svenska hösten kommit till Sverige. Ja så kan det gå!
 

 
 
Men gräset är alltid grönare på andra sidan. Jag längtar ju efter vinter, kyla och tjocka kläder. Får väl se hur vädret blir inatt och imorgon, det står att det ska bli regn, åska och "bara" 26 grader.. Ojojoj.
 
Nu är det filmdags, Robin Hood!
 
mf
Ligger och kikar på smycken inne på kyssjohanna.se,
den hemsidan har väldigt mycket fint!
 
mf
Hallåj!
 
Jag har varit ledig nu i tre dagar, det är 27 + grader och solen skiner. Själv ligger jag sjuk i sängen med halsont, huvudvärk och öron som dunkar. Jag antar att man kan bli sjuk i värmen också. Men jag planerar att bli frisk i veckan, för på söndag kommer mamma & pappa på besök i en vecka:) Vilket glädjer mig. Längtar så! Jag har dessutom min sista vecka på jobbet nu som heltid, då jag endast kommer arbeta några få dagar de två sista veckorna. Känns helt okej att få njuta av värmen lite mer:)
 
Annars ligger jag just nu och kollar på vinterkläder, drömer mig bort till snön. En vintersäsong tack! Får väl se hur allt löser sig i slutändan, inget är ännu spickat. Vilket ger en lite ångest. Vintern är min årstid, skidåkning är min passion och det jag brinner för. Jag kan inte vara utan det, så är det bara:)
 
 
 
 
 
Här har ni lite smakprov av vad som är mina drömmar:)
 
mf

Söndag kväll och vi har precis ätit middag, tomatgryta med köttbullar och fetaost. Inte helt illa! :)

Vi befinner oss i slutet av säsongen, om fyra veckor och två dagar sitter vi på flyget mot England. Där stannar jag till den 24 oktober då jag åker hem till svensk mark!

Idag har vi varit lediga och tillbringat dagen nere på stranden i Santa Ponsa med James väninna Jemma som är på besök med som mamma. Värmen är tillbaka (idag 29+)och vi ser ut som två pepparkakor. Det är något man kommer att tänka tillbaka på.. Att kunna ha lätta kläder på kvällar och sola/bada i havet om dagarna. Mallorca är rätt najs.

Nu är det filmdags!
Pusspuss

Igår var jag och min kollega lediga, då tog vi bilen till Palma för shopping:)

Mf

Jag har aldrig varit så lycklig.
Måndag, dags att pysa till jobb.
Men, imorgon är jag ledig:D
 
/mf
Godmorgon söndag!
 
Här på Mallis är det molnigt och endast 24+ grader. Kanske inte helt fel ändå? Kanske ett dopp i poolen senare efter frukosten, men på listan "att göra" idag är bland annat; Boka hotell till den 30de, för då kommer mamma och pappa:D Sen ska det skickas ansökningar om jobb till vintern. Vi trodde vi i stort sätt hade koll på vintern med jobb men det visar sig att man kan inte alltid lita på personer man tror man känner. "In med det nya och ut med det gamla!". Jag är besviken, ett svar hade kunnat kommit tidigare då arbete och tjänster var på tal redan i Juni då jag var tidigt ute med planerna för vintern. Nu står man här och det är September månad, helt plötsligt är man jäkligt sent på det. Tack för den och två säsonger, känns ju skönt att veta vart man har folk nu. Inte nog med det, utan också anledningen. När man vet själv vilken riktigt bra säsong förra vintern var, och hur glada gästerna var varje vecka. Som exempel då vi varje fredag bokade platser med Nilsens buss, vi hade pistvisning i Mortegenevre. Små hyggepicknickar, spelkvällar, middagar och afterski. Jag antar att det inte betyder något för mitt gamla företag, men huvudsaken är att jag, Julia, våra vänner i Sauze D'Oulx och kollegor i Italien vet hur bra vårt arbete var, och hur nöjda våra gäster var! Såklart kan man inte tillfredställa allas önskningar, men då man iallafall försöker att göra det, då är man inte så dålig.
 
Jag minns en av mina bästa kvällar i Sauze, då jag och Julia handlade mat på byns "ica" för att laga en trerätters middag till fem av våra gäster som bodde i en stor lägenhet över veckan. Det var som en kompensation då det tagit så otroligt långt tid med bussen från flygplatsen till destinationen. Till förätt gjorde vi ost/skinka/salami små plock, till huvudrätt lagade vi en pasta carbonara (med zucchini som pasta) och till efterrätt hade vi glass. Så satt vi där hela kvällen, pratade och hade det så bra som man bara kan ha det. Fem skidåkare som åkt på semester tillsammans hur många år som helst och hade massor av tokiga minnen att berätta för två tjugoåringar.
 
Min andra säsong arbetsmässigt var så mycket bättre än min första i Avoriaz. Denna gången kunde man göra så mycket mer med gästerna, och få en betydligt mer personlig kontakt. Pistvisning blev till mer till en avslappnad dag då man hade roligt ihop och kunde prata med alla. Varje gång vi åkte skidor med våra gäster var som ett par få gånger jag hade i Avoriaz. Jag antar att jag tog mer plats också nu när jag var andra års guide. Och dessutom hade världens bästa kollega som nu är en av mina närmsta vänner. Och det var så skönt att vi kunde dela detta med gäster, för att vi båda är så sociala.

Nog om detta, det blir nog en säsong till men om inte så blir det i allafall en månads skidåkning någonstans. För åka skidor, det MÅSTE jag!
 
Och nu är det som sagt tre veckor tills min efterlängtade mor&far kommer, och därefter är det två veckor kvar här på ön. Den 16de åker vi till England en vecka och därefter åker jag hem. Den 24 oktober är jag på hemmaplan:D WIIIIIIHO!

Dags för frulle, pusspuss!



Snuff!

Idag har vi varit lediga:) och jag har precis lagat middag. Vitlöksbröd och tonfisksallad! Gottigott!!

Mf

Det är onsdag och jag har varit uppe med tuppen, ätit en lång frukost med mannen i mitt liv och vi har pratat om vintern (vilket vi gjort en gång om dagen minst sen vi kom hem från säsongen i Italien!) haha! Nu står vi på jobb och solen skiner utanför. Men det är bara 20+ grader.. Kallt!:D

Puss!

Det är onsdag och jag har varit uppe med tuppen, ätit en lång frukost med mannen i mitt liv och vi har pratat om vintern (vilket vi gjort en gång om dagen minst sen vi kom hem från säsongen i Italien!) haha! Nu står vi på jobb och solen skiner utanför. Men det är bara 20+ grader.. Kallt!:D

Puss!

Hösten har kommit till Mallorca, på en vecka!
 
Helt ärligt, värmen som var då min bror och Emilia var här, den var förmycket. 36 + grader och nu helt plötsligt är det 17 +. I torsdags var det storm! Hagel regnade ned för himlen stora som pingisbollar, poolen svämade över och plantorna ute välte runt och en hamnade också i plurret. Sinnes!
 
Och nu när man tänker på höst och vinter.. Efter att inte ha varit hemma på länge nu sa börjar jag få hemlängtan till "lilla landet lagom". Jag vill ha köttbullar med mos och brunsås, äta lång middag med mamma och pappa, lyssna på Ted Gärdestad och klia min efterlängtade katt på magen. Jag vill titta på Svensk tv, "Bonde söker fru" som jag i vanliga fall tycker är ganska löjligt. Jag vill sova i min egen säng, den så sjukt gott! Sen vill på kräftskiva, jag vill ut och dansa men vänner, jag vill prata SVENSKA, inte tyska, engelska eller spanska .. 6 veckor kvar. Tror jag kommer att åka till IKEA nästa vecka:P Det är märkligt så svensk jag blir då jag varit borta förlänge från hemlandet. Jag saknar småsaker som i vanliga fall är vardag. Svensk tv, och det är inte samma sak som att kolla på sin data. En promenera i Höllviken, längst stranden. Prata svenska?
 
Nu är det tidig middag, min man har lagat kyckling med brunsås och blomkålsmos:D Han är bäst!
 
Puss