Citroncupcake med vitchokladfrosting.
MF

Åh tänk när det är dags att skaffa en egen liten bäbis. Jag kan knappt bärga mig:)

Bilden på sötaste Juni har jag tjuvat från
meloa.spotlife.se.
MF

Nya hyllan är uppe:) Vad tycker ni? Blev det bra?
Den är inte helt färdig pyntat, andra tallrikar ska upp som exempel.
Men det är mysigt:) Vår lägenhet är så fin! Känns irriterande att allt ska ner om mindre än ett år då vi skaffar lägenhet i Malmö. Börja om från början, börja om på nytt.

MF

Gårdagens middag bestod av färsfyllda paprikor, en grönsallad och tzatziki:)
Inte helt fel!
MF

Såja, då var disken diskad och lägenheten fin å städad:)
Snart blir det gymmet och senare kvällsmys.

MF
Idag blev det en tidig morgon och jag har redan varit uppe mer än en timme. Det är lätt vända dygnet och komma in i en ond cirkel när man inte har några riktiga "måsten" i sin vardag och kan i stort sätt sova hur länge man vill, villsäga sitta uppe och uggla långa nätter. Så farligt är inte mitt fall egentligen då jag brukar gå upp runt 9-10 tiden, men ändå!

Igår besökte vi legoland. Förväntningarna var höga och jag som älskar tivolin såg framför mig ett Liseberg, kanske lite större. Nja, riktigt så stort va det inte, fast jag antar att utbudet av karuseller var för småfolket, och därför kändes mindre. Men där fanns massa fina legobyggnader att kika på i timmar, minitåg att åka runt med och gottigott saker att äta, dock ingen sockervadd!! Jag var lite bitter ett tag, den lilla flickan i mig ville verkligen ha sockervadd.. Det är rosa och gjort på spunnet socker, man kan ju inte annat än älska det! Vi hade en jättefin dag tillsammans, det var hygge att gå runt i solskenet, njuta av vädret och dagen. Jag ser fram emot nästa sommar, då är det min tur och jag ska ta med mig Peter till Göteborg, åka mängder av vilda karuseller och äta rosa moln:)
















MF

Jag bjuder på lite mysig nattmusik till er som också har svårt att sova:)

MF


Godkväll.

Nu har Peter åkte iväg för ett nattpass på sjukhuset, jag har varit och handlat och nu tars det lugna puckar i soffan. Lite slö och det regnar ute. 14 ansökningar skickades igår, hoppas hoppas där kommer något! Denna veckan ska vi en tur till Tyskland, äta middag med Peters familj, träna och lite andra små grejer. Träningen går riktigt bra nu och vi är flitiga må jag säga. Nu är det dags, jag ska bara vila, se på film och laga lite god mat.

Kram!
MF
Igår var Peter ledig och vi hade en heldag tillsammans:) Vi var och tränade, gick en tur på stan, lagade mat ihop och sen såg vi film, eller jag såg film då den andra somnade. Men jag klandrar inte honom, att arbeta på ett sjukhus och få sova 20 min på en natt under ett arbetspass kan inte vara så kul, då blir man såklart en trötter plutt.


Vi hade en väldigt god middag, pasta carbonara med zucchini pasta.
Det blev restaurang gott ska ni veta!

Idag är det lördag, vi ska träna och senare blir det kanske en tur till Aarhus. Lite fest och trevligt sällskap:) Ha en trevlig lördag allesammen!

MF

Bullarna
  • 3 stora ägg
  • 50 gram smält smör
  • 1 dl vispgrädde
  • ca 2 dl mandelmjöl eller malen mandel
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 tsk bakpulver

6 stycken semlor:

Blanda ägg, grädde och smält smör. Blanda mandelmjölet med fiberhusk, kardemumma och bakpulver. Rör ned i äggblandningen och låt stå 10-15 minuter så att blandningen sväller och blir ganska fast. Klicka i smeten i 6 stora muffinsformar och grädda i 175 grader 20-25 minuter.

Mandelmassa

  • ca 100 gram mandelmjöl eller malen mandel
  • 1 äggvita
  • 1-2 msk sukrin eller annat sötningsmedel efter smak
  • 1-2 msk vispgrädde

Blanda mandelmjöl, äggvita, sukrin och vispgrädde till lagom konsistens. Tag mer vispgrädde om mandelmassan blir för torr. Skär av toppen på semlorna och gröp ur en grop i nederdelen som du fyller med mandelmassan. Spritsa på så mycket vispad grädde du vill ha och lägg på locket. Om man vill kan man pudra över lite sukrin-florsocker på toppen.

Recept,
www.alltomlchf.se

MF


God eftermiddag!

Här sitter vi och har det bra, Peter börjar inte jobba förens kl 16 idag.
Efter att ha varit hemma i Höllviken i över två veckor så åkte jag hem till Peter i söndags,
sen åker jag tillbaka igen om ca två veckor:) Det har blivit så att jag pendlar lite mellan Skåne och Jylland.
Arbetslös som man är kan jag väl inte annat göra. Ansökningar har skickats ut men ännu utan svar, men det kommer snart hoppas jag! Vart det blir får vi se, nu ska jag fösöka njuta av att vara ledig och inte deppa, så kan jag tänka tillbaka så skönt det var att ha tiden att göra vad jag vill. Fokusera på körkortet, träna, läsa och sånt.

Nu ska vi ner på stan:)
Puss!
MF
Det går lyckorus i hela kroppen.
Kinderna är rosenröd,
läpparna går upp mot vädret,
solen skiner,
fåglarna sjunger i kör.
En dag som denna kan bara vara en bra dag!

MF
Hemma från formtoppen, trött!!

Programet jag fick gjort tillsammans med instruktören Thomas är verkligen pest å pina. Jag får mjölksyra i benen och har lust att lägga mig ner och skrika! Det är många övningar som ska träna upp muskler jag inte ens kan namnen på och som jag aldrig haft en tanke på att träna. Men det går så mycket smidigare nu och jag känner mig motiverad att träna. Det underlättar att ha allt på ett papper som jag ska följa och jag är så peppad att komma i form! Lite muskler igen:)

MF
Glad lille lördag!

I måndags åkte jag och Peter till Ystad Saltsjöbad, ett spa som ligger intill havet. Vårt hotellrum hade havsutsikt och var sött inrett i blått och vitt i sjömans stil. Vi låg nere och bubblade i jacuzzin, badade i poolen och vilade oss i himel-sängarna. På kvällen åt vi tre-rätters middag;
förrätt
: tonfisk på grillad paprika,
huvudrätt: halstrad röding med kantareller och en lökpuré,
dessert: tillsist en helt fantastisk chokladkaka med en nötbotten, krämig chokladmouse i mitten och ett tunt tager mörk choklad på toppen och till detta en speciell men god körsbärs sås till. Mmmm creme de la cream!

Vi sov med öppen dörr under natten så vi kunde höra havet och vågorna. Allt påmindes en gnutta om Guadeloupe och finns det något som jag älskar så är det att höra havet när det är sängdags. Igår fick vi hotellfrukost, nybakat bröd med olika pålägg, hemmalagad yoghurt med nötter och så varm choklad. Sen under dagen var vi ute och gick längs strandpromenaden innan vi drog på oss badkläderna igen för att bada:) Tre timmar låg vi och blev skrynkliga som russin! Jag tyckte det var en perfekt minisemester:) Ystad är väldigt fint. Men poolen utomhus kunde varit uppvärmd tyckte jag, för den inomhus var väl inte den största, och det blev lite jobbigt när tanterna skulle simma från sida till sida, man fick se till så man stod in till kanten och inte blev ned simmad:O Fast jag kan tänka mig det blir ganska dyrt om dom ska hålla den uppvärmd:) Jag rekomenderar er varmt att åka dit.

MF
Regnet öser ner utanför. En dag som denna är det skönt att bara kunna äta en lång frukost med föräldrarna, kolla lägenheter tillsammans i söndagstidningen, prata och ha långa samtal om allt och inget, krypa ner under täcket och se en film. En helig dag, en söndag, en vilans dag:) Förbereda sig för träningen som tar fart nästa vecka. Ett helt nytt träningsprogram efter mina mål. Fast iochförsig, imorgon blir det spa och då ska jag inte röra ett finger. Bara njuta med Peter, äta gott och få vara tillsammans. Bada och koppla av. På onsdag har vi varit tillsammans sju månader. Tiden har gått så snabbt, det är nästan som om vi precis kom hem från skidsäsongen när jag tänker på det.


Towe.
Hur spenderar ni er söndag?
M
F

Imorgon kommer Peter, min Peter, älsklingen.
Lycka, jag ska få pussa och krama världens finaste kille.

MF
Uppe tidigt idag, för nu åker jag över till Mads i Kph och kollar hans nya lyan:)


Avoriaz.

MF
Jag tog en lång fika idag tillsammans med min gamla kollega Maria, ännu mer mys i höstvädret som dragit sig över Skåne. En varm dryck och massa prat i höstblåsten. Hon berättade om sitt nya jobb, jag berättade om mitt arbetslösa liv.. Hihi. Vi socialiserade oss helt enkelt. Sånt är så viktigt för mig, att träffas två vänner, prata, prata och prata. Det finns inget så frigörande för huvudet, så avslappnande för sinnet. Kan man säga så? Vi traskade vidare till Hem&Hav där jag hittade en tallrikshylla. En så fin en. Jag köpte en annan för ett litet tag sen, en ännu finare om jag ska säga det själv. Men all färg har lossnat, den ska slipas och målas om för att bli hel igen. Jag har ju planerat att göra det, jag har ju faktiskt all tid i världen just nu! Men ack nej, jag orkar ej, Iam lazy as hell! Maria som är en liten pillipill tös, gillar att pyssla och greja, hon köpte den vi fann idag och bytar nu med mig. Yes, yes!! Jag slipper! Och jag vet att den kommer få ett bra hem, den kommer trivas där som mjölken tillsammans med Oboyen.


Här har vi Marias nya hylla:)
MF
Måndag morgon pyser jag och Peter på spa:)
En sistaminuten bokning, bo 2 betala för 1.


Tre rätters middag, hotell frukost och full tillgång till spa.
Härligt eller vad?

MF

Jag vill skicka iväg en tanke till min kära broder som blev opererad i ögat igår.
Det kan inte vara världens roligaste att behöva göra.
v

MF
Jag kom hem till föräldrarna mina i torsdags natt och det har redan gått fem dagar! :O

I fredags träffade jag mina favorit pojkar Hampus och Markus. Vi satt hemma hos mig, pratade, tjoade och där blev en hel del skratt:) I lördags satt en kraftig bakfylla i huvudet hela dagen lång. Där blev inte mycket gjort, lunch med Markus på Miss Fajitas i Höllviken (bättre bakismat finns inte), en tur ute i solen och kvällen ängnades framför tven med SpiderMan. Inte helt fel ändå. Söndagen var där massa mys och film med mamma och pappa:) Måndagen. Tidigt uppe för en ansiktsbehandling på Lenhud.
"Har du orenheter och pormaskar? Vill du ha en extra rengörande och uppfräschande behandling och en jämnare hudton? Då är det en Aha-behandling din hud behöver. Aromavälkomnande, rengöring, Aha/Pha-ampull, brynplock, serum, massage, portömning, Aha/Pha-mask och mineralfoundation ingår."
Det var så härligt och uppfriskande för både kroppen och huden. Efter gick jag och tog mig en smoothie på gamla arbetet. Saknar att arbeta på Redfellas, de konceptet är bara toppen! God mat och riktigt gott! Men mina gamla kollegor också, dom är så rara. Igår var det tisdag och mamma tog med mig på utflyckt. En heldag tillsammans ut på Österlen, Ahls-stenar, Kåseberga (?) och Kivik. Vi var ute i skogen och promenerade, där stötte vi på en liten mus och en bäbis-orm! Renarama Skånesdjurpark:) Jag älskar att vara med min mamma, hon är en så go människa, så godhjärtad! Och nu när jag blivit äldre, inser jag också så lika vi är, eller hur lik jag börjar bli henne. Fast hon är en tokstolle någon gång så kan jag inte säga annat än att jag är så stolt över henne! :)


Så var det onsdag. Klockan är inte mycket och jag har varit på gymmet, fått mig ett träningschema och fått hjälp av en instruktör. Jag måste få lite flyt på min träning känner jag, lite struktur och hjälp för att nå mina mål. Skidsäsongen är snart här och då måste jag bygga upp mullerna lite! Sen har jag bestämt mig för att få lite synliga resultat så småning om:) Det gick väldigt bra, en trevlig Thomas satte ihop ett program efter mina mål och det känns skönt. Jag vill ju göra annat än bara springa runt i skogen om dagarna.

Nu sitter jag och kolla Stockholm Live med Johan Glans och ska slappa lite:)

MF

Jag kan inte säga så mycket om detta, eller jag vill inte på något sätt. Det skrämmer mig..
Jag önskar att där någon gång i den snaraste framtiden kommer ett botemedel.
Ett som tar bort det, med en gång, föralltid.
MF

Skåne, här kommer jag!
MF

Här har vi lilla Juni,
som en liten karamell
:)

Nu har jag packat väskan färdig och slappnar av framför tven.
Jag har massa fjärilar i magen, nästa som om jag inte varit hemma på länge.
Det ska bli kul att träffa vänner, bland annat min kära Tintin som jag inte sätt på evigheter!
v
MF