Hej på er!
Livet leker här borta i alperna må ni tro! Vi har varit här ett par dagar och tiden går för snabbt nästan.. Här är bara sagolikt. Skidåkning är kärlek på hög nivå! Som sagt, vi åker skidor, tittar film, hänger med gamla kollegor, lär känna sköna danska skiiboombs, afterski på balkongen och dansar loss på The Place. Det är inte helt fel detta. Igår var Anna och gänget på besök och vi blev nio pers som sov tillsammans efter en heldag och utekväll! Tihi:)

Nu blir det mat och mys, imorgon åker vi till Morzine och hänger i byn. Hoppas ni har det bra där hemma. / Mikki

Jag har köpt nya brillor och en ny jacka:)

Hej jag heter Mikki och är 12 år.. typ.

Idag har vi varit ute och åkt skidor, de ni! Hade man inte kunnat tro efter igår.. Halv 6 imorse kom jag och Julia hem till lägenheten. Fördrink med Trier guiderna, ner till The place för att dansa lite och en lång efterfest med årets skiboombs. Riktigt härliga människor:) Trötta efter gårdagen som vi är så ska vi kolla film ikväll och ladda inför morgondagen då vi tar på heldag med Anna, Anton och Jocke! Jippi:)

Kramis!
mf

Snön har bokstavligt talat kräkt ner i Avoriaz sen igår kväll. Nästan som om himmlen har vinterkräksjukan. Super! Julia och jag körde kl 9 igår från Kassel och var framme halv elva. En lång dag i bilen och lite små irriterade samt hungriga gick vi av och jag såg framför mig alla mina gamla kollegor som arbetade med transporten i Avo från förra året komma med öppna armar för att hjälpa oss med all vår packning. Det är inte lite grejer vi har lyckats få med oss. Dock satt där en sur fransman jag aldrig sätt förr som inte ville lyfta lillfingret för att hjälpa två tjejer i nöd. Kl 00.20 var allt vårt bagage i lägenheten och vi rusade ner till Wild Horse och åt middag som dom lagt till sidan åt oss. Då kändes det att man var tillbaka.

Idag har vi haft en vilo-dag, fixat till i lägenheten, skottat snö från balkongen, varit nere och hälsat på mina gamla kollegor och fixat liftkorten. Åhhhh jag blir så glad att träffa alla igen! Det är sån känsla i magen. Jag har verkligen saknat alla och det är helt enkelt så jävla bra att ha 18 dagar här. Jobb och nöjen:) Imorgon drar vi på oss skidorna och snowboarden för åk i puder!! Ni kan inte förstå detta, men jag är i himmelriket just nu.

Men jag saknar mitt arbete och kollegor hemma, vänner och familj. Det ska ni veta!

mf

Nu är vi framme i Kassel efter en lång resa i den röda super bilen! En övernattning och sen åker vi vidare imorgon mot snölandet Avoriaz:) Mysigt värre! Idag har vi hunnit med att handla in lite gott också..
/Mikki





Godmorgon!
Jag har sovit som ett barn inatt. 8 timmars sömn och nu är jag redo att ta mig i kragen, dra fram sista grejerna, gå igenom mina flyttlådor och bli hela klar med packningen. Det blir skönt att komma iväg, inte bara för att det är världens roligaste och spännande arbete (enligt mig) utan för att jag och Julia får vårt "eget", visserligen för ca 4 månader men ändå. Att ha levt i en resväska är jobbigt, åka hit en vecka och dit en.. och man känner sig aldrig hemma. Mitt nuvarande rum är bombaderat av möbler, huller om buller och en mysig hemkänsla finns inte någonstans. Så iväg! Sen får jag se vart jag hamnar till sommaren:) Nu ska jag som sagt upp ur sängen och fixa grejer. Jag har ju pillat med små grejer hela veckan, men det är nu det gäller, för imorgon åker vi! Ahhh!!!:D

Ciao!
mf

Johan Glans, jag är förälskad!
mf

Idag firar vi jul hemma hos oss. Dock fick jag inte mina köttbullar.. Smörgåstårta är ingen riktig julmat!
/ Mikki

Kära Avoriaz, vi ses på tisdag!

mf

Nu vill jag bara åka! Ikväll packar jag första väskan och går igenom saker som ska fram:) skidbyxor, googels, pjäxor, stavar, blender.. Jag är taggad! Sen vill jag passa på att säga grattis till min fina bror som fyller år idag:) Kärlek till honom, och finaste lilla Juni!
/ Mikki

Planering. Är smått stressad då det känns som jag har flera grejer jag vill hinna med innan jag åker till alperna. Musik till min iPod, nyårsklänningen ska hämtas från skräddaren (om den hinner bli klar?!:o.. ) och massa annat. Hur kan tiden gå så snabbt? Helgen försvann med vinden, kanske för att tiden går snabbt då man har det bra:) tokigt!
/ Mikki

Jag har en så stor klump i magen, varför nu detta? En salig blandning mellan resfeber, stress och lite frustration. Det är dags att stå upp nu.

Live the life you love.
/mf

Lite jobb på bion idag:)

Nu skal jeg spise lidt mad sammen med min bror og hans søde kæreste Emilia:)
I må have en god aften allesammen!
/ mikki

Vet ni vad mina kära?

Jag ska till Avoriaz och fira jul och nyår med Julia!!!! Jag kan inte förstå det, det är en dröm som slår in, världens bästa julklapp från Morten min chef och jag vet inte vart jag ska ta vägen av all min lycka som jag har i kroppen! Förra veckan drömde jag en natt att jag var tillbaka i Avoriaz och hjälpte de nya guiderna. Visade runt och fått uppleva Avo-feeling igen. Igår pratade jag och Peter om det och att han ska dit i vecka 1 som guide. Så avis jag var på honom och blev lite ledsen över att jag inte skulle dit i vinter.. (jag ska verkligen inte gnälla då jag ska till Italien, men ni förstår nog min längtan ändå!) Nu idag får jag ett mail om att få åka iväg dit, en vecka semester och sen uppstart med guiderna. Det är sjukt:D JAG ÄR SÅ HIMLA GLAD! Till Avo, träffa gamla sammarbetspartners, ha afterski på balkongen, äta nere på Wildhors saloon, festa nere på The Place men framförallt.. Åka skidor i mitt Frankrike!








Jag är i extas..


mf

I förrgår åkte jag ju tåget till Jylland. Väl på tåget har jag samma biljett som en annan man, alltså samma plats i tåget. Konstigt tyckte jag.. När väl konduktören kommer så kommer det fram att jag åker på en biljett som jag bokat till tisdagen förra veckan. Rent ut sagt har jag ingen biljett att åka med. Jag är verkligen en stabil människa! Men det var ju tur att jag slapp böter och att det gick ett samma tåg denna tisdagen som den i förra veckan:)

Är påväg till arbetet nu för en lång dag, morgon och kvällsarbete. Direkt efter jobbet vid 23.30 ska jag sätta mig på tåget mot Jylland.. Jag känner mig lite tom. Lite jobbigt. Imorgon ska vi flytta hem grejerna till mig och ett kapitel avslutas. Men det blir skönt också.. Önska mig lycka till:)
Kram Mikki

Frukost med mamma och pappa:) Snart ska vi bege oss över till Danmark för att fira min kära farfar:)
/ Mikki

Kvällens middag:) Kyckling, pesto och mozzarella toast med ruccula sallad. Inte helt fel ska!
/Mikki

.. är jag sjukt trött!:)

Igår firade vi Hampus som fyllt 20 år i veckan, stor pojke han!
Jag och Markus gav honom boken The bro code.



Senare idag hade jag och Haider lite bakis fika på Redfellas:)
mf


Det är fredag:)
Godnatt!

mf

Jag kan känna mig lite stressad över saker och ting som jag har framför mig. Ni som känner mig vet att jag älskar att njuta och leva i nuet, men att jag har lite svårt att låta bli å filosofera om framtiden. Jag prövar att leva vecka efter vecka, men det blir mycket planering till tiden innan Italien. Om tre veckor är det ju julafton! Jag har grejer som ev ska inhandlas och fixas, vänner jag ska hinna träffa osv. Jag ska tillexempel iväg till Vejle på tisdag nästa vecka och hämta hem mina möbler från Peter. Det är ju helt galet va tiden går snabbt. För ynka 2 månader sen satt jag på Jylland arbetslös och grät floder så mycket jag längtade hem. Vipps så är jag singel, arbetar på världens skönaste arbetsplats, lever livet med underbara människor och ska iväg på säsong och starta upp en helt ny destination för Nortlander. Livet har sina kurvor, dåliga som bra. Och jag kan ärligt säga att nu mår jag så himla bra. Jag är inte arg och bitter över det som hänt, jag får se det som en "fördel". Seperationer gör ont och det är omtumlande, men det vi inte dör av det gör oss starkare.


Lars Wara

Egil Holshagen

Johan
MF

Mamma & jag sitter tillsammans framför tven, dricker kaffe och tittar på första avsnittet av julkalendern:)
/Mikki