Det finns inget bättre.

Nortlander Ski-Tours
Val Thorens 2011

































Picnic en dag i solen,
det kunde inte varit bättre!
























Grrr vilka grabbar!
Ohlalaaa vilka flickor!





















HYGGE!!!

Som ni ser har jag haft en fantastisk vecka med film-mys, skidåkning, god mat, trevligt sällskap, hygge i mängder, picknick som var sjukt bra!, stand-up-show med Magnus Betnér, fester och utklädning. Det har varit en av de bästa skidresorna på väldigt länge:) Detta gör jag om nästa år vill jag lova! Och jag kan varmt rekomendera att åka dit för er som inte varit där. Fast kanske inte vecka 4, om ni är 30+ villsäga;).

PussKram

Kunde veckan inte bara börja om nu
?
En vecka till i Val Thorens
..
Snälla
?

Jag har verkligen haft en sjukt bra vecka. Bara tagit det lungt, åkt skidor, myst, kollat film, ätit god mat varje dag och njutit av min lediga vecka. Ingen stress! (Imorgon kommer där en update om hur min vecka varit, lite mer i detaljer). Nu är jag tillbaka till Avoriaz, har precis haft transfer och är en smula trött. Som grädde på moset möts jag av en lägenhet i kaos. På golvet låg där matrester och skit, köket var kladdigt och disk i högar och toaletten vill jag inte prata om. Jag blir bara nere av det. Känns ännu sämre att komma hem efter en så bra vecka borta. Nej usch i bollen sånt här orkar jag inte. Men men.

Ny vecka med 135 gäster:) Det ska faktiskt bli riktigt roligt! Men nu måste jag sova och ladda inför pistvisningen imorgon.

Puss å godnatt!
HERE I COME!!!


En veckas semester, ja tack!
Ska faktiskt bli skönt att få komma iväg..
Och ROLIGT! :D
Idag gjorde jag min första flygtransfer. Klockan 06.30 blev jag hämtad från Avoriaz till Geneve. Sov hela vägen dit och kom två timmar tidigare än flyget mina gäster skulle komma med. Drygt kanske man skulle tänka, men riktigt bra tyckte jag själv. Då kunde jag gå runt på flygplatsen utan stress, hitta till allt och ta reda på hur allt gick till. Kl 10.45 kom där 16 danskar sugna på skidåkning. Det gick väldigt bra:) Busschauffören var så gullig, hjälpsam och pratglad! Honom ska jag fråga efter nästa gång.

Annars har jag nästan precis kommit tillbaka och snart är det afterski och ikväll håller vi franskafton för 16 av våra gäster. Ser jag fram emot! Första gången vi håller det arrangemanget:) Mysigt med god mat och trevliga människor. Men efter blir det nog sängen för min del.. Jag gick aldrig ut igår, men sova lite längre hade inte varit fel.


Ciao!
Livet här borta är en stor jäkla fest. Denna veckan har det varit söndag, måndag (pubcrawl), tisdag (födelsedagsparty hos Serge på skidbutiken vi arbetar tillsammans med) och idag fyller Christiane år. Jag har lagt mig ett tag i sängen nu innan det är dags att dra igång.. Om jag ens kommer igång. Imorgon ska där hämtas gäster kl 10.45, jag blir hämtad och körd till flygplatsen kl 06.30.... Så peppad:p  Ähhh, ligegyldigt!

Idag har vi varit hemma hos Ida allesamman och tittat på film, ätit brunch och firat Christiane. Riktigt hygge! :) Lite arbete har där också varit med liftkort, bokat transport, bagageförvaring, kollat alla hotell med gäster för nästa vecka och lite annat gott.

Igår kväll var vi som sagt på kalas nere i skidbutiken och firade Serge. Vilken fest! Fransmännen sjöng och dansade, drog fram skidor och snowboard som vi åkte på, ner för trappan! Det var så galet! Jag kom hem klockan halv fyra imorse, slängde mig i sängen och somnade som ett litet barn. Men låter som ett barn gör jag inte. Tydligen hade Anton vaknat i natt av att han hört ett så högt ljud, tittat sig omkring och fått syn på mig, sovandes och snarkandes som en riktig karl. Rätt roligt tyckte jag:p

Nu kommer de andra snart så det är dags att ta sig samman.



Födelsedagsbarnet:)
Dagens pistvisning har varit suverän! Perfekt helt enkelt. Jag och Oskar tillsammans med sex gäster i strålande solsken, go snö och lunch på mitt favoritställe:) (en stuga mitt i backen där man kan sitta å sola, goda baugetter och varm choklad!). Våra gäster denna veckan är så rara. Glada och trevliga:) Det gör väldigt mycket och jag känner mig så stolt som guide när jag glider runt i min orange jacka, visar pisterna (tänk att jag faktiskt kan systemet rättså bra nu! Tack Anna, Anton & Joakim:)..) och byn. Det är underbart.

Nu är vi tillbaka i lägenheten och jag sitter ute på balkongen i solen. Snart är det dags för afterski och senare ikväll är det pubcrawl. Vill väl inte riktigt påstå att jag är så taggad på att gå ut och ha barrunda ikväll.. Men men!



Pusskram!
Vilken lördag. Transferdag.. Uh!
Men jag har lärt mig en hel del idag:)


Och titta vad jag har shoppat inne på asos.com



Rea och gratis frakt i frankrike. Super!
Tiden går så snabbt här borta! Det är redan fredag och den lediga veckan är över. Mina svenska vänner tar hem på söndag och om en vecka åker jag till Val Thorens för att åka skidor med Johanna. Tänk att jag redan varit här en månad. Det är så sjukt! Rätt som det är kommer min mamma&pappa, och vipps så ska jag åka hem igen. Så kan det gå när man har roligt:)

Idag har vi åkt skidor hela dagen, haft en lunch i solen + en liten powernap. Nu är jag tillbaka i lägenheten och tar det lite lungt innan det är dags för afterski och vidare till spa. Asnajs! Efter blir det middag på Les Fontaines Blanches:) En "hot stone" ska vi nog köra på. Gott!

Dags att göra sig lite klar och ha möte tillsammans med mina grabbar.

Puss!
21 år gammal var man då ja, men jag vill väl inte påstå att jag märker någon skillnad på åldern.. Men att inte ha mina föräldrar här, farmor, farfar&Karin, mina nära vänner.. Det kändes och det svider i mina ögon.


Och jag kommer sakna er ikväll så in i!
v
Aftonbladet
Svensk död i lavin i Val d'Isére

En svensk man i 50-årsåldern omkom i dag i en lavin i Val d'Isère i franska Alperna.
Han var en av fyra off pist-åkare som omkom vid lavinen.
– Mannen är hemmahörande i Mellansverige, säger Svante Hådell, pressråd vid den svenska ambassaden i Paris.
Gruppen, som åkte utanför markerade pister, bestod av sju åkare.
En av de omkomna är svensk medborgare.
– Vi har fått information om att det finns en svensk medborgare bland de som har omkommit, säger Svante Hådell, pressråd vid den svenska ambassaden i Paris.
Svenska UD och den franska polisen arbetar nu efter rutinerna kring dödsfall.
– Där ingår det att underrätta de anhöriga, säger Svante Hådell.
Enligt franska Le Figaro finns det två fransmän och en brittisk medborgare bland de omkomna.
En skidlärare ingick i gruppen.
Skidåkarna var utrustade med lavin-larm och det gick att lokalisera dem snabbt.
En britt omkom i en lavin i samma område i december.


Man tror aldrig det ska hända..

Idag låg pudern kvar från gårdagen. Det blåste lite men jag Jocke och Anton var fortfarande sugna på lite off-pist åk. Så vi bestämde oss för att åka till ett av ställena som jag och Joakim varit på igår. Som en skål, höga berg i bakgrungen och en lång pist ner i en dal. Anton körde lite mer ut mot vänster sida och vi andra två tänkte köra en och en ner i dalen mot mitten. Rätt som det är hör vi Anton skrika, "AKTA ER!!!". Jag vänder mig om och ser ett stort vitt moln komma emot oss ner från det ca 100 meter höga berget bakom oss. Panik. Jag skriker till Joakim och försöker ta mig ut mot sidan snabbt som bara den. Tappar ena skidan men fortsätter en liten bit. Rätt som det är var allt vitt. Man såg inget. När det lägger sig tittar jag upp och ser en liten svart sak, toppen av min skida.. Begravd i snön som rasat ner.

Mitt hjärta slog som det aldrig gjort innan. Jag fattade nog inte riktigt att det faktiskt hände. Lavinen var inte den största, långt ifrån, men stor nog att ryckas med. 5 min senare kom ski patrol. Det var en väldigt stark känsla blandad av panik, frustration och lycka. Man ska ha riktigt mycket med respekt för sånt. Rätt som det är så står man där, man ska aldrig tänka "det händer inte mig".

Men allt är fint här borta, ny snö faller och det börjar bli kallt igen. Äntligen:) Snart kommer några hit och vi ska laga mat tillsammans. Hemma kväll.. Måste ju vara frisk inför imorgon, då fyller nämligen jag 21 år. Känns inte riktigt som min födelsedag, men å andra sidan gjorde det inte det förra året heller. Imorgon kväll kommer alla guider, skidlärare och ski bombs hit till oss på lite fest:)

Pusskram!
Idag har varit den bästa skiddagen sen jag kom hit. Det kom så mycket snö igår och det var upp tidigt imorse. Kl halv 9 och först ut i pisten, gled vi fram som på moln. Det var himelriket, magiskt, sagolikt och något jag aldrig upplevt tidigare. Och off-pist åken.. Ett ord, OMG. Sjukaste jag någonsin varit med om. Jocke och jag åkte med en off-pist guide som hade en grupp ute på tur och vi fick oss ett jäkla åk. Därefter åkte vi vilt ut! Jag har väldigt fina bilder från dagen men får inte in bilderna ikväll. Dumma! Imorgon hoppas jag:) Men en fin som Anton tagit bjuder jag på! Och på bilden har vi Joachim.


Jag vet en som hade älskat dagen. Niclas, hata mig inte, men du skulle varit med!

Nu ska jag ta mig en dusch och vidare ner till kära svenskar.
Puss!

Igår fann jag Nicks kvarglömda ipod, fylld med en del drös av härlig musik.
Nu ligger den tryckt i mina händer.. och öron ;) Mohaha!!
Snön har blivit till sorbet. Den smälter. Det har varit precis som om det varit början av mars! Men den kommande veckan är vi lovade snöfall och kyla:) Glädjer mig till lite puder och off-pist åkning. Mums!

Idag är det lördag och Anton är tillbaka. Har precis varit och hämtat honom, å herreguuu va det var jobbigt! Att släpa en tung resväska i detta blask var ett träningspass.. (Gnällis I know). Och så hade han med sig en väska till mig som pappa&mamma skickat med bussen. Mer kläder, skor, en toaster och kaviar! Wiiiiieee:D Ett litet paket låg där också, kan det vara för att man blir 21 på onsdag? Då blir det kalas:)

Igår kom där också ett paket med posten från mamma. Lite skjortor och nå väldigt fina koftor! Och ett så fint kort. Gullungar! Ni måste tro att jag har hela min garderob med mig.. Vilket är ganska så rätt. Men efter förra säsongen i värmen så tänkte jag inte helt efter denna gången. Jag tog med mig en del tunna tröjor, glömde alla mina koftor och tjocktröjor. Smart där! Men nu är allt på plats:)

Tack mamma&pappa v ni är underbara:) Längtar tills ni kommer hit och åker skidor med mig, äter god mat tillsammans, går på afterski och bara vara med er!!!

Det regnar.. Regnar! Vad hände? Det var ca -8 grader igår ju! Aja, en riktigt härlig filmdag har det varit:) Och nu lite afterski och en form av arbete. Ikväll blir det en tur om skidlärarna och senare ännu mer film och tidig säng gång. Hoppas på fint väder imorgon och lite kyla.

Tankarna kring Sverige börjar cirkulera i skallen på mig. Vad ska jag göra när jag kommer hem? Jag förstår inte hur jag kan börja tänka på sånt. Jag har så svårt att bara leva i nuet. Samma sak som när jag var i Västindien då jag bestämde mig för att söka som destinationsguide. Denna gången kommer jag inte fram till mycket, vilket kanske är lite bra.. Jag vill så mycket, resa och resa lite till, arbeta utomlands igen, flytta hemifrån och få ett heltidsjobb på något kul ställe. Vi får se, måste lägga ner tankarna och leva här och nu! Skidåkning, snö, underbara människor och att vara guide:)











Puss på er!
Anton han tog hem i lördags kväll för att göra matteprov hemma i Köpenhamn, så nu är det bara jag och Oskar tillsammans med sex gäster. Ja vi dör iallafall inte av stress och arbete här borta! Nästa vecka har vi inga gäster bokade.. Hehe! :) Det är en väldigt lugn start och början av vår säsong. Blir nog en fin chock till vecka 7 då där kommer 150 gäster mer eller mindre. Najs! Och vet ni vad? Vecka 4 drar jag till VAL THORENS!!! Då ska jag få träffa min Johanna som jag längtar efter så himla mycket! Min lilla mögelbit. Längtar längtar! Åka skidor tillsammans med henne och de andra guiderna.. Åh v

Ikväll blir det film och mys. Imorgon ska vi upp och stå på ski klockan 9.

Pusspuss skåne!
Jag hade en av de bästa nyårsaftonar på väldigt länge! Det var en toppen kväll!:) Under dagen hade vi picknick i backen med champange och annat gott, på kvällen var vi här hemma och åt god mat som pojkarna lagade. Super!
Dagen efter tog jag, Mads och Jocke oss ut i solskenet, satte oss i pisten med lite mat och bara njöt.







































Nyårsdagen





Avoriaz från dess bäste sida.
Men vi manglar lite snö!