Och 5 dagar kvar!
 
Tiden går snabbt så in i bomben här borta. Jobb, jobb och jobb, sola, vandra, bada och äta:-) Vi har ett litet mini "badhus" på vårt hotell och där brukar vi hänga på kvällarna, man somnar gott efter lite tid i bastun. Idag är James ledig men jag får vänta till fredag med min lediga dag och då ska jag iväg till Annecy med James och lite gäster. Inte för att denna arbetsdagen har varit speciellt jobbig, frukost kl 6.50 och kl halv tolv var jag färdig med mitt första pass och ikväll blir det "baby-listening", vilket innebär att sitta och läsa en bok på en våning och kolla till barnen imellan åt då föräldrarna är nere i baren och kan slappna av.
 
 
På min långpromenad i bergen:-) Det är sagolikt när man kommer upp i höjd och ser bergen och alperna.. Men ska jag vara helt ärlig så föredrar jag helt klart Alagna. Belle Plagne är en så ful by, just för att den är byggd endast för skidåning. Den saknar liksom en historia och en själ. Samma sak som Avoriaz som också är en "purpose built" alpby.
 
Tjingeling!
mf
Bliderna får tala för sig själva men en helt, ljuvlig, superduper dag har jag haft!:-)
 
 
 
mf
God kväll!
 
Här i Frankrike öser regnet ned och idag är vi lediga. Men efter en lång vecka och en sen kväll igår så var vi inte uppe ur sängen förrens kl 12 imorse:) Ganska skönt att få sova ut, dagarna blir väldigt intensiva och arbetet är rättså ansträngande. Mycket energi går åt. Nu börjar riktiga nedräkningen och endast 5 veckor och 5 dagar kvar här i bergen. Efter säsången blir det Sverige, träffa goa familjen och hämta alla mina kläder och packa ihop mitt liv i Höllviken, vidare till Italien en vecka eller två. Det ser jag fram emot:) Det händer så mycket nya saker just nu, både i mitt liv och föräldrarnas. v
 


Bild från igår:)
 

mf
 

Ikväll kollar vi på Finding Nemo:-)

mf

 
Idag är både jag och James lediga. En lång frukost, promenad ned till Belle Coté, glass och det är 26+ i solen. Det är en riktigt bra dag helt enkelt:-) Dock går det lite för snabbt, som lediga dagar oftast gör och på tal om att tiden går snabbt, säsongen här är slut om mindre än 7 veckor! Ikväll blir det pizza och sen bad i poolen på hotellet. Här är väldigt fint, alplivet är något speciellt och dem vi arbetar tillsammans med är som en slags familj på något vis. Man känner sig aldrig ensam här kanske man kan säga:-)
 
Kramis Mikki
 
 

Under dagarna då vi är lediga mellan våra skift njuter vi gärna i solen, med en lång promenad och en liten öl efter. Livet i bergen är gottigt:-)

mf

 
Och här har vi mig i min kids club outfit! Mina nu mer solbruna kinder passar fint till den annars väldigt gula (och fula) tröjan:-) Jag älskar verkligen att arbeta på kvällarna med barnen, det är så roligt! Hade jag varit fast i resturangen på kvällen så hade jag inte trivts så mycket som jag gör nu. Idag har jag jobbat 6.50-13.00 och sen från 19.30-22.00. Lång promenad i bergen med gäster och en "liten" tupplur.
 
Nattinatt,
mf

Jag lever fortfarande här borta men det är brist på internet! Det gör mig galen!!

Det som hänt här bland annat är att jag har fått en ny position, nu arbetar jag frukost, hushåll och på kvällen är jag en "Sun squad" vilket betyder att jag arbetar i Kids Club:-) det är något av de roligaste jobben jag haft! Leka med barnen och kolla på film. Igår hade vi en ägg lek och jag var den lyckligt lottade att få bli äggad, av en av de små barnen.

För övrigt har vädret varit sisådär, mycket åska och storm! Det är rätt coolt på natten då det är mörkt när alla bergen lyser upp av blixtarna.

Nu är det dags för mig att arbeta, kramisar!

mf

Bland kringliga små vägar i bergen.
 
Igår tog jag och ett par andra av mina kollegor här på hotellet en lång promenad till grannbyn som ligger mittemot på andra sidan berget. Det var lite hårt att gå då luften är så tunn och jag har redan astma, men jag överlevde:-) Eftersom allt är stängt på vår sidan så passade vi på att handla lite mat där. Ost, korv, skorpor och chips hamnade i min väska.
 
 
Bild från igår. Magiskt som sagt!
 
mf

Det finns inget så vackert och stilla som alperna, bergen och den tunna luften.

mf